keskiviikko, 23 lokakuun

Mauri Maunula menehtyi syyskuussa 103 vuoden iässä.

Ilmavoimat kertoo kunnioittavansa Mauri Maunulan muistoa ylilennolla Helsingissä huomenna keskiviikkona, 23. lokakuuta.

Kapteeni evp Maunula oli viimeinen elossa ollut sodassa palvellut sotilaslentäjä. Hän menehtyi syyskuussa 103 vuoden iässä.

Ilmavoimat kunnioittaa Maunulan muistoa Hornet-ylilennolla Helsingin Pakilassa.

Ylilento on siunaustilaisuuden yhteydessä kello 11.45–12 välisenä aikana. Neljä F/A-18 Hornet -hävittäjää jylisee kyseisenä aikana Pakilan Hyvän Paimenen kirkon yli. Ylilennon ajankohta sovitetaan siunaustilaisuuden kulkuun ja se toteutetaan etelästä pohjoiseen noin 300 metrin korkeudessa. Lennolla on säävaraus.

Kapteeni evp Mauri Maunulan ura Ilmavoimissa alkoi huhtikuussa 1940. Maunula anoi pääsyä Ilmavoimiin vapaaehtoisena syksyllä 1939.

Maunula suoritti reserviupseerikurssin, ja joulukuussa 1941 hänelle myönnettiin Suomen lentomerkki ohjaajalle nro 828. Reserviupseerikurssin jälkeen hän kävi kadettikurssin vuosina 1942–1943.

Jatkosodan ja Lapin sodan aikana Maunula palveli tiedustelu- ja hävittäjälentäjänä. Hän lensi Ilmavoimissa yhteensä 20 eri konetyypillä Smolikista Bristol Blenheimiin. Sotalentoja hän lensi 69.

Siviili-ilmailuun Maunula siirtyi vuonna 1948 aloittaessaan opinnot Aeron eli nykyisen Finnairin lentoperämieskurssilla.

Maunula oli perämiehenä muun muassa lennolla, jolla haettiin marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheimin arkku Sveitsin Genevestä Suomeen.

Hän teki mittavan uran ilmailun parissa liikennelentäjänä, kouluttajana ja tarkastuslentäjänä.

Lentotunteja sotilas- ja siviili-ilmailusta kertyi yhteensä 21 473.

Kello 20.35 Korjattu viikonpäivä keskiviikoksi, tekstiin oli lipsahtanut torstai.

Jaa.
Exit mobile version