perjantai, 25 lokakuun

Viking Line aloittaa uuden toimitusjohtajan etsimisen heti. Yhtiö kertoi myös liiketuloksensa laskusta heikentyneen matkustajakysynnän vuoksi.

Jan Hanses on työskennellyt Viking Linen toimitusjohtajana vuodesta 2014. Kuva: Lassi Lähteenmäki / Yle

Varustamoyhtiö Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses eroaa ensi vuonna ja jää eläkkeelle vuonna 2026.

Viking Line kertoo tiedotteessaan, että Hanses toimii eroamisensa jälkeen vanhempana neuvonantajana yhtiössä eläkkeelle siirtymiseensä asti. Hanses jää eläkkeelle vuoden 2026 huhtikuussa.

Viking Linen hallitus aloittaa uuden toimitusjohtajan etsinnän jo nyt.

Jan Hanses nimitettiin Viking Linen toimitusjohtajaksi vuonna 2014. Yhtiön palveluksessa hän aloitti jo vuonna 1988 yhtiöjuristina.

Hänelle ja hänen johtoryhmälleen kuuluu suuri kiitos siitä, miten hän on navigoinut viime vuosien suurten markkinahaasteiden, kuten pandemian ja sodan puhkeamisen, läpi. Jan aloitti yrityksessä vuonna 1988 ja voidaan siten määritellä todelliseksi uskolliseksi palvelijaksi, sanoo tiedotteessa hallituksen puheenjohtaja Jakob Johansson.

Liiketulos lähestulkoon romahti

Varustamoyhtiö julkaisi perjantaina myös tuoreimman toimintakatsauksensa. Yhtiön liikevaihto laski tammi-syyskuussa 370,6 miljoonaan euroon 379,2 miljoonasta viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Liiketulos myös laski reilusti ja oli 25,2 miljoonaa euroa. Laskua viime vuoden 52,4 miljoonan liiketulokseen tuli noin 50 prosenttia.

Viking Linen mukaan matkustajatoiminnan kysyntä oli odotettua heikompaa kauden aikana, mikä selittää suurelta osin liikevaihdon pienenemisen ja tuloksen heikentymisen edellisvuoden samaan ajanjaksoon verrattuna. Yhtiö katsoo, että Suomessa vallitseva taantuma ja kuluttajien muuttuvat kulutustottumukset aiheuttavat merkittävää epävarmuutta tämän vuoden tulokseen.

Jaa.
Exit mobile version