tiistai, 8 lokakuun

Useampi johtava viranhaltija on saanut uhkaavia viestejä sähköpostitse ja puhelimitse Etelä-Savossa. Hyvinvointialueen säästöjä käsitellyt kokous pidettiin kokonaan etänä.

Milka Krogerus,

Vihtori Koskinen

Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisan aluevaltuusto keskusteli tänään säästötoimenpiteistä etänä, koska valtuuston kokoukseen kohdistui uhkaus.

Eloisan turvallisuus- ja pelastuspalvelujen toimialajohtaja Seppo Lokka ei avaa salassapitoon vedoten uhkauksen yksityiskohtia, mutta kertoo usean viranhaltijan saaneen ”painokelvottomia viestejä” osakseen.

– Uhkaukset ovat tulleet viranhaltijoille suoraan sähköpostitse ja puhelimitse.

Viranhaltijoiden saamien viestien sisältö oli sen suuntaista, että kokous muutettiin etäkokoukseksi, Lokka toteaa. Hyvinvointialueella on vastuu henkilöstön ja päätöksentekijöiden työturvallisuudesta.

Hyvinvointialue ei ole toistaiseksi tehnyt rikosilmoitutusta aluevaltuuston kokoukseen liittyvästä uhkauksesta.

Uhkauksia tehty aiemminkin

Hyvinvointialueen viranhaltijoihin on kohdistunut eritasoisia uhkailuja kuluvan vuoden aikana aiemminkin. Hyvinvointialueen johtavat viranhaltijat ovat saaneet paljon negatiivista palautetta ja uhkauksia henkilökohtaiseen koskemattomuuteen liittyen. Yhdestä uhkauksesta on tehty rikosilmoitus.

Valtuutetut tekivät etäkokouksessaan yhteisen kannanoton uhkaavaa toimintaa vastaan. Kokouksessa puhuttiin nollatoleranssista demokratiaa uhkaavaa toimintaa vastaan.

Toimialajohtaja Seppo Lokka toteaa, että oppina etäkokoukseksi muutetusta kokouksesta on suositus järjestää aluevaltuuston kokoukset jatkossa hyvinvointialueen omissa tiloissa tai etukäteen turvallisuusselvitetyissä tiloissa.

Valtuusto käsitteli etäkokouksessa mittavaa säästöpakettia, joista isoin osa kohdistui Savonlinnan sairaalan toimintaan. Sairaalasäästöistä ei päästy sopuun, vaan ne päätettiin palauttaa valmisteluun.

Jaa.
Exit mobile version