maanantai, 20 toukokuun

Virolahdella kokouksen jälkeen pettymystä ja valmistautumista vaikeisiin aikoihin

Kokoomuksen Virpi Rökman-Pakkanen oli liitosesityksen hylkäämisen kannalla, mutta päätös ei ollut hänelle helppo. Sitä piti miettiä pitkään.

– Se on tosiasia, että kovat ajat ovat edessä. Monet kuntalaiset ovat sanoneet, että palvelut häviävät, jos liitytään Haminan kanssa yhteen, mutta palveluja häviää, vaikka säilytään itsenäisenäkin, Rökman-Pakkanen pohtii.

SDP:n Janne Tolvanen, sanoi omassa puheenvuorossaan ennen ännestystä, että hän oli aiemmin itsenäisenä pysymisen kannalla, mutta talouden tosiasiat saivat hänen mielensä muuttumaan.

– Olen pettynyt, mutta demokratiahan tässä puhui. Tämä on nieltävä, vaikka sitä vääränä ja huonona päätöksenä pidänkin. Virolahden kuntaan kohdistuu erittäin massiiviset säästöt, jos tästä aiotaan pinnalle selvitä. Kaikki pienetkin säästöt otetaan käyttöön. Pelkona on, että kunta tekee jatkossa vain lakisääteiseen minimin., Tolvanen arvioi.

Kunnanjohtaja Otto Koskela sanoo, että Virolahdella aloitetaan nyt nopeasti sopeutustoimien eli säästöjen pohtiminen.

Suuntaviivaa tulevaisuudesta saataneen hänen mukaansa jo ennen kesää. Päätöksiä on luvassa syksyllä, Koskelan arvion mukaan viimeistään ensi vuoden talousarvion yhteydessä.

Koskela sanoo, että edessä ovat myös yhteistoiminta eli yt-neuvottelut. Niiden tavoitetta hän ei vielä lähde arvioimaan.

– Kunnan talous täytyy edelleen saada tasapainoon, vaikka kuntaliitosta ei tulekaan, Koskela tiivistää jatkon.

Seuranta Virolahden valtuuston kokouksesta on päättynyt.

Jaa.
Exit mobile version