maanantai, 20 toukokuun

Menettelyn lopputuloksena voi olla kirjallinen varoitus, määräaikainen erottaminen tai irtisanominen.

Marjatta Rautio,

Marika Harjumaa

Kansanedustaja Timo Vornasen (ps.) sairauslomaa on jatkettu viikolla. Vornanen kertoi asiasta tänään keskiviikkona Facebookissa.

Vornanen jäi sairauslomalle kahdeksi viikoksi sen jälkeen kun hän ampui ravintola Bar Ihkun edessä maahan Helsingissä 26. huhtikuuta.

Vornanen kertoo tiedotteessa olevansa sekä asianomistajana että rikoksesta epäiltynä esitutkinnassa, joka liittyy Bar Ihkun edustalla sattuneisiin tapahtumiin.

Itä-Suomen poliisilaitos käynnisti omat toimensa

Itä-Suomen poliisilaitos on käynnistänyt tänään virkamiesoikeudellisen menettelyn Vornasesta. Menettelystä on ilmoitettu Vornaselle.

Poliisilakimies Ilkka Jukarainen Itä-Suomen poliisilaitokselta sanoo, että ei voi tässä vaiheessa kertoa menettelystä tarkemmin.

– En ota kantaa sen syyhyn enkä aikatauluun. Se jää vireille ja etenee omaa tahtia.

Koska asia on kesken, poliisilaitos ei tässä vaiheessa luovuta kyseistä ilmoitusta.

Menettely voi päättyä jopa irtisanomiseen

Virkamiesoikeudellisilla toimenpiteillä tarkoitetaan toimia, joihin ryhdytään havaitun tai perustellusti epäillyn virkavelvollisuuksien laiminlyönnin tai rikkomisen seurauksena. Toimiin voidaan ryhtyä myös vastaavien lievempien rikkomusten takia, kuten poliisille sopimattoman käytöksen seurauksena.

Lain mukaan poliisimiehen on virassa ja yksityiselämässään käyttäydyttävä siten, ettei hänen käyttäytymisensä ole omiaan vaarantamaan luottamusta poliisille kuuluvien tehtävien asianmukaiseen hoitoon.

Poliisiin kohdistuvan virkamiesoikeudellinen menettelyn lopputuloksena voi olla kirjallinen varoitus, määräaikainen erottaminen tai irtisanominen.

Virantoimituksesta pidättäminen ei Vornasen tapauksessa tule kyseeseen, koska hän on virkavapaalla vanhemman konstaapelin virasta. Virkasuhde voidaan myös purkaa, mutta tämä menettely on harvinainen.

Itä-Suomen poliisi aloitti sisäisen selvityksen Vornasesta toukokuun alussa.

– Olemme eilen kuulleet sellaisia tietoja, joiden mukaan Vornanen olisi käyttäytynyt poliisimiehelle epäsopivasti. Näitä asioita selvitetään sisäisesti, poliisipäällikkö Samppa Holopainen kertoi tuolloin.

Jaa.
Exit mobile version