lauantai, 19 lokakuun

Vuoden luontokuva 2024 on Timo Myllärin lintukuva ”Ruuhka”.

Vuoden luontokuvat on jälleen palkittu. Koko kilpailun sekä linnut-sarjan voittajaksi on valittu Timo Myllärin kuva lentoon lähteneestä suokukkoparvesta.

Mylläri on kuvannut otoksensa kevättulvien aikaan. Peltotien vierestä bongattu suokukkoparvi pyrähti lentoon kohti Mylläriä. Voittajakuva on napattu lintuparven kääntyessä ilmassa juuri valokuvaajan kohdalla.

Kilpailun tuomariston mukaan kuvassa on hengästyttävää vauhtia, vaikka liike on teknisesti pysäytetty.

– Kuvan koko pinta-ala pursuaa kevään kiihkoa, joka leviää ja jatkuu vielä kuvan ulkopuolelle, tuomaristo kehuu palkitsemisperusteissa. Tuomaristo huomioi lisäksi, että voittajakuvan kaltaista otosta ei voi etukäteen suunnitella kovin pitkälle, vaan kuvaajan on oltava valmiina oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

Alta voit katsoa muiden kategorioiden voittajat. Saat lisätietoa jokaisesta kuvasta klikkaamalla sen suuremmaksi.

Vuoden luontokuva ‐kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry. Yhdistykseen kuuluu luonnonvalokuvauksen harrastajia ja ammattilaisia.

Kilpailun tavoitteena on nostaa valokeilaan suomalainen luonto ja vuoden parhaat valokuvat suomalaisesta luonnosta. Pääpalkinto on 5000 euroa ja kilpailussa jaetaan kaikkiaan palkintoina yli 20 000 euroa.

Jaa.
Exit mobile version