perjantai, 11 lokakuun

Perinteinen ensilumenlatu avautui tänään Sotkamon Vuokatissa. Maajoukkuehiihtäjä Perttu Hyvärisen mukaan lumelle pääsy sytyttää intoa harjoitteluun.

Ensilumenladut ovat kotimaassa harjoitteleville hiihtäjille ammatin elinehto, kuvailee maajoukkuehiihtäjä Perttu Hyvärinen.

Hänen mukaansa pääsy ensilumenladulle on kesän harjoittelukauden jälkeen odotettu vaihe. Perinteinen ensilumenlatu avautui perjantaina 11. lokakuuta hiihtäjille Sotkamon Vuokatissa, jossa Hyvärinen on harjoittelemassa.

– Hiihtokilomerit ovat tässä vaiheessa kautta todella tärkeitä, ja Vuokatissa päästään aloittamaan hiihtäminen aiemmin jo merenpinnan tasolla.

Ensimmäisessä vaiheessa latua valmistui Vuokattiin vajaan kahden kilometrin verran, mutta lyhyelläkin lenkillä hiihtäminen käy harjoittelusta. Lumi sytyttää myös fiilistä harjoitteluun, Hyvärinen kuvailee.

– Minä en missään muussa ominaisuudessa ole hyvä kuin suksella liukumisessa, niin nautin, että pääsee viimeinkin lumelle hiihtämään, hän sanoo.

Ensilumenlatu on valmistunut Vuokattiin lokakuussa jo parinkymmenen vuoden ajan.

Tänä vuonna hiihtokausi alkoi sateisessa ja lämpimässä säässä.

Ensilumenladun teossa kuunnellaan hyvin hiihtäjien toiveita ja palautteita, kertoo Vuokatti Ski Teamia edustava hiihtäjä Miska Poikkimäki.

Hän työskentelee itse ensilumenladun parissa Vuokatissa, ja käy ennen hiihtolenkilleen lähtöä ajamassa saman lenkin latukoneella.

– Kun tulee itsekin latuja käytettyä, ne täytyy pitää hyvässä kunnossa, Poikkimäki sanoo.

Jaa.
Exit mobile version