perjantai, 17 toukokuun

Malmön kisojen yhteyteen on suunniteltu mielenilmauksia Israelin osallistumisen takia. Suomen viisuedustajat uskovat turvallisuustoimien olevan riittävät, mutta aikovat liikkua kaduilla salavaatteissa.

Suomen euroviisuedustaja Windows95man eli Teemu Keisteri ja Henri Piispanen vetävät viimeisiä treenejä Ylen tiloissa ennen lähtöä Ruotsin Euroviisuihin. Viikonloppuna he ovat jo Malmössä ja ensimmäiset lavatreenit ovat jo sunnuntaina.

Kaksikko paljastaa, että No rules -kappaleen esitys on pitkälti samanlainen kuin Uuden Musiikin Kilpailussa. Mukana on kaksi tanssijaa ja myös se kuuluisa farkkumuna. Sitä ei kuitenkaan harjoituksissa näy. Tilalla on laudoista kasattu viritelmä, josta tulee mieleen Käärijän viimevuotinen lavarakennelma.

– Farkkumuna lähti Malmöhön jo pari viikkoa sitten, Keisteri kertoo.

Joitakin muutoksia esitykseen on pitänyt tehdä, sillä viisulava on erilainen kuin UMK:ssa. EBU myös päätti, että keisterin t-paidan ja lippiksen Windows-logot pitää blurrata, sillä laulukilpailussa ei saa näkyä logoja.

Yksi asia saa ratkaisunsa vasta Malmön ensimmäisissä harjoituksissa. Keisterin käyttämät alastomuutta imitoivat ihonväriset alushousut voivat olla EBUlle liikaa, siksi mukana on vaihtoehtoja.

– Mulle on kuudet eri nakupöksyt. Aloitetaan niistä villeimmistä ja mennään nössöimpiin, jos EBU vaatii.

Varmuutta esiintymiseen ennakkobileistä

Windows95man kiersi esiintymässä Euroviisujen ennakkobileissä muun muassa Madridissa, Lontoossa ja Amsterdamissa. Kaksikon mielestä se oli heille hyvää treeniä tulevasta.

– Tuli rohkeutta, näki fanikulttuuria ja tutustui muihin artisteihin. Ja se oli Henrin ensimmäinen esiintyminen ulkomailla, Keisteri hehkuttaa.

– Siitä tulee lisää varmuutta, kun pääsee esittämään biisiä yleisön eteen, Piispanen jatkaa.

Ennakkobileissä esiintymisestä oli myös hyötyä, sillä Suomen sijoitus ennakkoveikkailuissa kohosi huomattavasti lähelle kymmenen kärkeä.

– Tämä on showbiisi ja kun ihmiset näkevät shown, niin sitten he saavat äänestää, Keisteri kuittaa.

Malmö ei pelota

Euroviisut ovat aiheuttaneet tänä vuonna poikkeksellista kuohuntaa Gazan sodan alkamisen jälkeen. Etenkin Pohjoismaissa on vaadittu Israelin jättämistä kisan ulkopuolelle. Windows95man julkaisi kahdeksan muun viisuedustajan kanssa lausunnon, jossa he vaativat tulitaukoa Gazaan.

EBU on kuitenkin päättänyt, että Israel saa osallistua viisuihin.

Suomalaiset sanovat, että he ovat käsitelleet asian veroomuksessa.

– Me keskitymme nyt biisiin, ilosanomaan ja show’hun.

Malmöhön on luvassa lukuisia mielenilmauksia Israelin takia ja myös turvatoimet ovat poikkeuksellisen tiukat. Suomen viisuedustajia ei pelota lähteä Ruotsiin, sillä he uskovat, että Euroviisuissa on panostettu riittävästi turvatoimiin.

Keisteri kertoo silti, että heilläkin on erityissuunnitelma herkän tilanteen takia.

– Me otetaan iisisti ja jos mennään kadulle, niin mennään salavaatteissa.

Windows95man oli vastaamassa chatissa yleisön kysymyksiin ennen lähtöä Malmöhön:

Jaa.
Exit mobile version