perjantai, 17 toukokuun

Viisuhuuma alkaa pian, mutta kuinka käy kovaan seuraan joutuneen Suomen edustajan, kun ennakkosuosikkeina ovat Sveitsi ja Kroatia?

Euroviisuesitysten harjoitukset ovat alkaneet Malmössa, joten viisufanien kohdalla kisafiilis alka kuumentua.

– Tunnelmat ovat nyt todella odottavat. Harjoituksia on seurattu tiiviisti, ja hyvältähän siellä on näyttänyt, Euroviisuklubi Finlandin eli OGAE:n varapuheenjohtaja Kati Wikström toteaa.

Suomen edustaja, Windows95man on ollut viime aikoina otsikoissa aivan muista kuin musiikillisista syistä. Artistin nakupöksyt ja Windows-logon blurraaminen ovat saaneet enemmän näkyvyyttä kuin itse No Rules -biisi.

Kati Wikströmin mukaan näistä elementeistä on vähitellen muodostunut Windows95manin tavaramerkkejä ja niistä on ollut artistille myös hyötyä. Blurraamista ei viisuhistoriassa ole juurikaan harrastettu.

– Blurraaminen on hyvä idea ja hauska keino hakea huomiota, ja itse esityksestä on tullut kevään saatossa hauskempi. Fanit ovat ryhtyneet hamstraamaan artistiin liittyvää oheismateriaalia kuten t-paitoja, lippalakkeja, sukkia – ja tietenkin niitä nudepöksyjä, Wikström jatkaa.

Kestääkö ihmisten huumorintaju?

Tietynlaisesta näkyvyydestä huolimatta Windows95man on kaukana vedonlyöntitilastojen kärkisijoista. Tällä hetkellä Suomen voittoon uskoo tasan yksi prosentti vedonlyöjistä. Kati Wikström veikkaa Windows95manin pääsevän ainakin finaaliin.

Toisaalta ei Suomelle häntäpään sijoitustakaan veikata. Windows95man on nyt vedonlyöntitilastojen sijalla 16, kun Euroviisuihin osallistuu yhteensä 37 maata.

Vedonlyöjät uskovat Windows95manin pääsevän jatkoon ensimmäisestä semifinaalista. Suomen esitys on veikkaajien mielestä neljänneksi todennäköisin finaaliin pääsijä, kun kummastakin semifinaalista jatkoon pääsee kymmenen esitystä.

Myös Kati Wikström veikkaa Windows95manin pääsevän ainakin finaaliin.

– Sen jälkeistä menestystä on vaikea arvioida. Toivon toki parasta, mutta luulisin että sijoitus on jotakin kymmenen ja viidestoista välillä. Luotan ihmisten huumoriin!

Wikströmin mukaan Windows95manin sijoittumiseen vaikuttaa tämänvuotisten viisuesitysten kova taso.

– Esimerkiksi Sveitsi, Italia ja Ranska ovat kaikin tavoin onnistuneita esityksiä. Niitä leimaa musiikillinen kunnianhimo.

Sveitsin multilahjakkaan Nemon ooppera- ja hip hop -elementtejä sisältäväThe Code onkin tällä hetkellä vedonlyöntitilaston ykkösenä ja samalla myös koko kisan ennakkosuosikki.

Musta hevonen voi yllättää

Toiseksi eniten uskotaan Kroatian Baby Lasagnan industriaalirock-vaikutteilla leikittelevän Rim Tim Tagi Dimin voittoon, kolmanneksi eniten taas vetoa lyödään Alankomaiden Joost Kleinin ysärimaisen Europapan puolesta.

– Kroatian kappale on tänä vuonna hyvin erikoinen: se on noussut viisuissa ilmiöksi. Myös Europapasta on tullut hitti, Kati Wikström kertoo.

Suomen lähinaapurit eivät vedonlyöntitilastojen kärkeä kolistele, eikä selkeää suosikkia täältä päin ole ilmaantunut. Wikströmin mielestä olisi voinut kuvitella, että viimeisen päälle tuotetut, Ruotsia edustavat norjalaiskaksoset eli Marcus & Martinus pärjäisivät hyvin.

– Mutta vedonlyöntitilastot kertovat jotakin muuta. He eivät sitten olekaan vetonaula.

Wikstöm painottaa, että viisujen kohdalla ei voi koskaan tietää, kuinka loppujen lopuksi käy.

– Voi olla, että sieltä nousee taas joku yllättävä musta hevonen. Myös live-esityksen onnistuminen voi vaikuttaa lopputulokseen.

Jaa.
Exit mobile version