maanantai, 23 syyskuun

Aluehallintovirasto muutti päätöksellään voimalaitosyhtiöiden kalatalousvelvoitteita ensimmäisen kerran yli 40 vuoteen heinäkuussa. WWF ei ole täysin tyytyväinen muutokseen.

Luontojärjestö WWF ei ole tyytyväinen Kemijoelle ja Iijoelle asetettuihin kalateiden rakentamisvelvoitteisiin. Järjestö valittaa Vaasan hallinto-oikeuteen Pohjois-Suomen aluehallintoviraston heinäkuisesta päätöksestä, jossa useisiin Kemijoen ja Iijoen voimalaitoksiin on rakennettava kalatiet.

Aluehallintovirasto muutti päätöksellään voimalaitosyhtiöiden kalatalousvelvoitteita ensimmäisen kerran yli 40 vuoteen.

WWF:n mukaan rakennettavien kalateiden vaatimukset eivät ole riittävän laajoja. Ne eivät edelleenkään vastaisi vesien hoidolle asetettuja vaatimuksia.

Kalatiet voitaisiin jatkossakin sulkea kutuvaelluksen ulkopuoliseksi ajaksi. Järjestön mukaan monien lajien olisi tuolloinkin päästävä liikkumaan patojen ohi.

WWF myös ihmettelee, miksi avi hylkäsi ely-keskuksen vaatimuksen kalateiden rakentamisesta Rovaniemen ja Kemijärven välisiin voimalaitoksiin. Järjestö ihmettelee, kuinka on mahdollista tulkita lakia eri tavalla joen eri osissa.

Jaa.
Exit mobile version