perjantai, 20 syyskuun

Kyseessä on sama alus, joka kellui Mynälahdella puoliksi uponneena liki kaksi vuotta.

Olkiluodon voimalaitoksen tulovesikanavasta lauantai-iltana häädetty troolari on meripelastusjohtajan mukaan aiheuttanut useita tehtäviä viime viikkoina. Merivartiosto kävi eilen illalla hinaamassa tulovesikanavasta ilmeisesti tuulta pitämässä olleen troolarin.

Kyseessä on sama alus, joka oli Varsinais-Suomessa Mynälahdella uppeluksissa liki kahden vuoden ajan. Mynämäen kunta piti alusta ympäristöhaittana ja antoi siitä useita poistomääräyksiä.

Päätös teettämisuhan täytäntöönpanosta eli kunnan aikomus kuljettaa alus pois omistajan laskuun kumottiin hallinto-oikeudessa kesän alussa menettelyvirheen vuoksi.

Yllättäen aluksen omistaja siirsi puoliksi uponneen troolarin pois Mynälahdelta juhannuksena.

– Se on tullut rannikkoa pitkin ylöspäin ja aiheuttanut useita tehtäviä matkan varrella, muun muassa karilleajoja, meripelastusjohtaja Torbjörn Enroth Länsi-Suomen merivartiostosta kertoo Ylelle.

Aluksen omistaja: ”On hemmetisti sattunut”

Troolarissa oli kyydissä lauantaina kaksi henkilöä. Meripelastusjohtajan mukaan alus siirettiin merivartioston avustuksella turvalliseen paikkaan ankkuriin.

Meripelastusjohtaja Enroth muistuttaa, ettei yksityishenkilöillä ole mitään asiaa ydinvoimala-alueelle.

Lounais-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kerrotaan, ettei asiasta ole tehty rikosilmoitusta.

Aluksen omistaja Jarmo Haapanen kertoo, että toinen miehistön jäsenistä tuli korkean aallokon takia merisairaaksi ja sen takia alus päätyi ydinvoimala-alueelle.

– Oli pakko hakeutua suojaan. Oli tarkoitus mennä yhden telakan rantaan, mutta ajoin vahingossa reitin ohi, enkä mahtunut enää kääntymään, Haapanen kuvailee.

Suunnitelmana on hänen mukaansa jatkaa matkaa maanantai-aamuna kohti pohjoista. Troolari on tarkoitus nostaa ylös kunnostettavaksi. Haapanen myöntää, että matkan aikana on sattunut kaikenlaista.

– On hemmetisti sattunut!

Lisätty juttuun 15.9.2024 kello 12:29 aluksen omistajan kommentit.

Jaa.
Exit mobile version