perjantai, 18 lokakuun

Yhdysvaltain viranomaisen mukaan kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Venäjän ja Kiinan sotakoneet kävivät vyöhykkeellä yhdessä.

Yhdysvallat karkoitti keskiviikkona venäläisiä ja kiinalaisia pommikoneita pois kansainvälisessä ilmatilassa lähellä Alaskan rannikkoa, uutisoi muun muassa CBS News.

Pohjois-Amerikan ilmapuolustuskomentokeskuksen mukaan koneet saapuivat Alaskan ilmapuolustuksen tunnistuvyöhykkeelle. Vyöhyke ei ole osa Yhdysvaltain suvereenia ilmatilaa, mutta Yhdysvallat tunnistavat kaikki alueen lentokoneet kansallisuuden turvallisuuden takaamiseksi, CBS News uutisoi.

Yhdysvaltain viranomaisen mukaan tämä oli ensimmäinen kerta, kun Venäjän ja Kiinan lentokoneet tulivat vyöhykkeelle.

Pommikoneet eivät käyneet Yhdysvaltain suvereenissa ilmatilassa.

CBS Newsin uutisen mukaan Kiinan puolustusministeriön tiedottaja Zhang Xiaogang sanoi torstaina, että yhteinen ilmapartiointi Venäjän kanssa oli kansainvälisten lakien mukaista.

– Tällä toiminnalla ei ollut mitään tekemistä tämän hetkisen kansainvälisen tai alueellisen tilanteen kanssa, Xiaogang kommentoi.

Sotilaallinen aktiivisuus on lisääntynyt Arktisella alueella. Esimerkiksi Venäjä on lisännyt sotilasoperaatioitaan pohjoisella napapiirillä.

Lähde: AP, AFP, Reuters

Juttua päivitetty 25. heinäkuuta kello 11.47: Lisätty Kiinan lausunnot.

Jaa.
Exit mobile version