perjantai, 17 toukokuun

Eurooppa on viime vuodet ollut jatkuvien haasteiden edessä. Ykkösaamussa kysytään, miten EU on onnistunut ja miltä tulevaisuus näyttää – myös Suomelle.

Nykyinen EU-komissio kertoo sivuillaan, että se sitoutui kautensa alussa edistämään ympäristöarvoja, digitaalikehitystä ja oikeudenmukaisuutta. Samaan aikaan on kuitenkin tarvittu kriisitoimia koronaviruspandemian ja Venäjän Ukrainaan kohdistaman hyökkäyssodan takia.

EU:n kansainvälisistä kumppanuuksista vastaava komissaari Jutta Urpilainen, sd. on muistuttanut useaan otteeseen Afrikan kehityksen merkityksestä Euroopalle, sanoen sitä jopa kohtalonkysymykseksi tuoreessa Suomenmaan haastattelussa.

EU-kansalaiset pääsevät valitsemaan uuden europarlamentin kesäkuussa, ja uusi komissio valitaan sen jälkeen. Suomesta EU-parlamenttiin pyrkii koko joukko nimekkäitä poliitikkoja. Akatemiatutkija Timo Miettisen mielestä vaalit ovat Suomelle tärkeät turvallisuuden, ilmastonmuutoksen ja kilpailupolitiikan takia.

Komissaari Jutta Urpilainen on Seija Vaaherkummun haastateltavana Ykkösaamun suorassa lähetyksessä lauantaina TV1:ssä ja Yle Radio 1:ssä kello 10.05.

Voit lähettää Urpilaiselle kysymyksiä sähköpostiosoitteeseen tv1.ykkosaamu@yle.fi tai oheisella lomakkeella.

Jaa.
Exit mobile version