torstai, 24 lokakuun

Luontokato etenee ja ilmasto lämpenee. Suomessa tutut linnut kuten varpunen ja hömötiainen ovat uhanalaisia. Vihreiden kannatuksessa tämä ei kuitenkaan näy – miksi?

Loppuvuotta värittää YK:n luonto- ja ilmastokokousten suma. Tällä viikolla Kolumbian Calissa on alkanut luontokatoa ehkäisemään pyrkivä jättikokous, marraskuussa pidetään ilmastokokous Azerbaidžanin Bakussa ja aavikoitumista koskeva kokous joulukuussa Saudi-Arabiassa.

Luonnon tila ja erityisesti metsien suojelu puhuttavat Suomessakin, mutta asenteet tuntuvat olevan muutoksessa Euroopan laajuisesti. WWF on tuskastunut valtioiden suojelusuunnitelmien puutteeseen, ja suunnitelma tai strategia puuttuu myös Suomelta.

Vihreät kamppailee alenevan suosion kanssa. Puolue ei tunnu löytävän viisasten kiveä kannatuksensa nostamiseksi nykyisestä 7,6 prosentista, vaikka viime vuosikymmenellä suosio mitattiin yli kaksinkertaisin numeroin.

Puolue arvostelee hallitusta yhdessä muun opposition kanssa ja on ilmoittanut tavoitteekseen hallituksen kaatamisen syksyllä.

Lauantain Ykkösaamun vieras on vihreiden puheenjohtaja Sofia Virta, haastattelijana on Seija Vaaherkumpu. Lähetys TV1:ssä, Yle Radio 1:ssä ja Yle Areenassa kello 10.05.

Voit lähettää Sofia Virralle kysymyksiä allaolevalla lomakkeella:

Jaa.
Exit mobile version