maanantai, 20 toukokuun

Alueellisten tv-uutisten koostamista ja jakelua automatisoidaan. Ylen mukaan muutokset eivät näy katsojille.

Yle aloittaa muutosneuvottelut Tampereella.

Muutosneuvottelut koskevat alueellisten tv-uutislähetysten teknistä työtä. Yle suunnittelee alueellisten tv-uutislähetysten koostamisen ja jakelun automatisointia. Katsojille muutokset eivät näy.

Työt päättyvät enimmillään kahdeksalta ATVU-pajassa eli aluetelevisiouutisia koostavassa yksikössä työskentelevältä henkilöltä. Osalle henkilöstöstä voidaan mahdollisesti tarjota töitä Ylen sisältä.

Yle Pirkanmaan päällikkö ja aluetoiminnan kehityspäällikkö Aki Karjalainen sanoo, että alueellisten tv-uutislähetysten koostamiseen ja ulosajoon käytettävä tekniikka on elinkaarensa lopussa.

– Huolehtiakseen lähetysten huoltovarmuudesta työnantajan täytyy päättää, miten jakelu jatkossa tehdään. Suunniteltujen muutosten tavoitteena on turvata alueellisten tv-uutisten lähetystoiminta ja toteuttaa se modernilla, huoltovarmalla tavalla. Korvaavan ratkaisun hakemisessa lähtökohtana on myös verovarojen vastuullinen käyttö toimimalla kustannustehokkaasti, Karjalainen sanoo.

Työntekijät: Sanattomaksi vetää

Työntekijöiden mukaan työnantajan suunnitelma tarkoittaisi kaikkien nykyisten tehtävien päättymistä ATVU-pajassa Mediapoliksessa Tampereella.

Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden varapääluottamusmies Kai Pohjanen yllättyi muutosneuvotteluista. Uutisankkureiden työt loppuivat jo aiemmin.

– Yritämme muutosneuvotteluissa löytää kaikille irtisanomisuhan alaisille uutta työtä yhtiöstä, mutta kyllä tämä melko sanattomaksi vetää.

Jaa.
Exit mobile version