perjantai, 25 lokakuun

Stora Enso, Kone ja Telia ovat kohentaneet tulostaan. Nesteen vertailukelpoinen käyttökate romahti 293 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 1047 miljoonasta eurosta.

Stora Enso ennakoi, että kuluvasta vuodesta on tulossa tuloksellisesti selvästi parempi kuin viime vuodesta. Kuva: Antro Valo / Yle

STT,

Viivi Koivistoinen,

Elsa Mäklin

Metsäyhtiö Stora Enson liikevaihto kasvoi heinä–syyskuussa kuusi prosenttia vuodentakaisesta ja oli noin 2,3 miljardia euroa. Yhtiön oikaistu liiketulos oli 175 miljoonaa euroa, kun se oli vuosi sitten 21 miljoonaa euroa.

Stora Enso ennakoi, että kuluvasta vuodesta on tulossa tuloksellisesti selvästi parempi kuin viime vuodesta. Yhtiö ennakoi koko vuoden oikaistun liiketuloksen olevan tänä vuonna merkittävästi korkeampi kuin viime vuonna.

Hissiyhtiö Koneen liikevaihto kasvoi heinä–syyskuussa 0,1 prosenttia ja oli noin 2,8 miljardia euroa. Oikaistu liikevoitto oli noin 319 miljoonaa euroa.

Koneen saamat tilaukset kasvoivat 4,4 prosenttia vuoden kolmannella neljänneksellä. Saatujen tilausten arvo oli noin kaksi miljardia euroa.

Telia kohensi tulostaan

Teleoperaattori Telian vertailukelpoinen liikevaihto kasvoi heinä–syyskuussa 0,9 prosenttia verrattuna vastaavaan ajanjaksoon viime vuonna. Yhtiön liikevaihto oli nyt noin 21,7 miljardia kruunua eli noin 1,9 miljardia euroa.

Telian vertailukelpoinen oikaistu käyttökate kasvoi 1,7 prosenttia. Oikaistu käyttökate oli noin 8,5 miljardia kruunua eli noin 0,7 miljardia euroa.

Metson ja Nesteen tulokset heikkenivät

Kaivosteollisuusyhtiö Metson liikevaihto putosi 12 prosenttia heinä–syyskuussa ja oli noin 1,2 miljardia euroa. Myös yhtiön liikevoitto laski kuusi prosenttia vuodentakaisesta ja oli 178 miljoonaa euroa.

Metson toimitusjohtajan Pekka Vauramon mukaan liikevaihdon lasku johtui aiempien kausien matalammasta tilauskertymästä.

Polttoainevalmistaja Nesteen vertailukelpoinen käyttökate romahti heinä-syyskuussa 293 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 1 047 miljoonasta eurosta.

Nesteen toimitusjohtajan Heikki Malisen mukaan tämä johtui heikkoudesta sekä uusiutuvien ja öljytuotteiden markkinoilla sekä uusiutuvan lentopolttoaineen odotettua hitaammasta myynnistä.

Nesteen kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto oli 5,62 miljardia euroa, kun se vuotta aiemmin oli 5,97 miljardia euroa. Öljyn hinnan ja uusiutuvien tuotteiden myyntihintojen lasku pienensi liikevaihtoa, mutta toisaalta myyntimäärien kasvu heikensi iskua.

SRV odottaa yhä käännettä rakentamisessa

Rakennusyhtiö SRV:llä on 95 myymätöntä valmista asuntoa, ilmenee tuoreesta osavuosikatsauksesta. Yhtiön toimitusjohtaja Saku Sipola pitää määrää vähäisenä, eikä asuntoja ole pyritty myymään erityisen voimakkain alennuksin heikoimman kysynnän tilanteessa.

SRV odottaa yhä käännettä uudisasuntojen rakentamisessa. Kysynnän virkoamista hidastaa verrattain runsas uusien omistus- ja vuokra-asuntojen tarjonta, joka kuitenkin on jo sulamassa.

SRV:n operatiivinen liikevoitto laski heinä-syyskuussa 4,5 miljoonaan euroon vertailukauden 4,6 miljoonasta eurosta.

Jaa.
Exit mobile version