lauantai, 21 syyskuun

Osalle varusmiespalveluksesta vapauttaminen voi olla helpotus, mutta toiselle paha paikka, jota joutuu selittämään yhä uudelleen.

Noin joka kymmenes alokas jättää varusmiespalveluksen kesken, osa omasta tahdostaan.

Viime vuonna intin jätti alokasjaksolla vajaa 2 500 nuorta..

Lain mukaan asevelvollinen voidaan vapauttaa palveluksesta rauhan aikana, jos hänellä on vaikea vamma tai sairaus, joka estää palveluksen. Samoin vapautus voidaan tehdä, jos henkilö on terveydentilansa vuoksi kykenemätön palvelukseen riittävän pitkän ajan tai jos hän on vaaraksi itselleen tai muille.

Yle tekee juttua syistä, jotka johtavat varusmies- tai siviilipalveluksesta vapauttamiseen jo ennen palvelusaikaa tai sen alettua – vastoin palvelukseen kutsutun omaa toivetta.

Miltä sinusta tuntui palata kotiin kesken kaiken ja sovittaa uudelleen vuoden suunnitelmat? Miten sinua kuultiin päätöstä tehtäessä? Miten palveluksesta vapauttaminen vaikuttaa sinuun nykyään?

Kerro ajatuksistasi vastaamalla alla olevaan lomakkeeseen. Tietoja käsittelevät ainoastaan jutuntekoon osallistuvat journalistit, eikä niitä luovuteta ulkopuolisille.

Keräämme vastaajien nimet ja yhteystiedot, jotta voimme varmistua henkilön aitoudesta. Nimiä tai tunnistamiseen johtavia tietoja ei julkaista ilman erikseen pyydettyä lupaa.

Toimittaja voi olla sinuun yhteydessä myös lisäkysymyksiä varten. Vastauksia hyödynnetään Ylen uutisissa verkossa, radiossa, televisiossa ja sosiaalisessa mediassa.

Jaa.
Exit mobile version