tiistai, 2 heinäkuun

Työryhmän toimikauden oli määrä päättyä tänään sunnuntaina, mutta tulossa on vielä neuvotteluita.

Marika Harjumaa,

Anton Vanha-Majamaa,

STT

Yleisradion rahoitusta arvioiva parlamentaarinen työryhmä jatkaa yhä sovun hakemista määräajan umpeutumisesta huolimatta.

Asiasta kertoo STT:lle tekstiviestitse työryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen (kok.). Hänen mukaansa neuvotteluita jatketaan ensi viikolla.

Työryhmän toimikauden oli määrä päättyä tänään sunnuntaina.

Työryhmällä on ollut vaikeuksia päästä yhteiseen näkemykseen. Ylen ja julkisuudessa olleiden tietojen mukaan sovun estävät perussuomalaiset, jotka vaativat Yleen suurempia leikkauksia kuin muut puolueet.

Ylen tavoittama kansanedustaja Maria Guzenina (sd.) tulkitsee, että perussuomalaiset eivät ole valmiita kompromisseihin.

– Jos perussuomalaiset eivät ole tässä mukana, voi olla, että koko paketti sitten hajoaa, hän kertoi sunnuntaina iltapäivällä.

Matias Marttinen sanoi Ylelle torstaina, ettei hän haluaisi viedä eteenpäin riitaisaa mietintöä.

– Kyllä minä lähden siitä, että meidän täytyy löytää yksimielisyys, Marttinen totesi.

Ryhmä kokoustanut yli 30 kertaa

Eduskunnan istuntokausi jatkuu poikkeuksellisesti ainakin alkavalle viikolle muun muassa käännytyslain käsittelyn vuoksi. Se antaa Yle-työryhmälle muutaman päivän lisäaikaa.

Keskustan Jouni Ovaska kertoo tekstiviestillä Ylelle toivovansa ratkaisun löytyvän tulevien päivien aikana.

– Jos näin ei käy, se olisi valtava epäonnistuminen. Olemme istuneet yli 30 kokousta, Ovaska kirjoittaa.

Työryhmässä istuva perussuomalaisten kansanedustaja Joakim Vigelius kyseenalaisti yksimielisyyden tarpeen huhtikuussa Suomen Kuvalehdessä.

Hän kritisoi lehdessä ajatusta siitä, että Yleisradio on pitkälti muusta lainsäädännöstä poiketen alistettu parlamentaariselle valmistelulle.

– Kyllä minä toivoisin, että enemmistöhallitus pystyisi muuttamaan Yleisradion rahoitusta ilman, että se olisi yksimielisyyden tai opposition veto-oikeuden takana, Vigelius sanoi.

Jaa.
Exit mobile version