maanantai, 1 heinäkuun

Ylen leikkauksia pohtivan työryhmän puheenjohtaja Matias Marttinen sanoo, että jos yhteisymmärrystä ei löydy, se on suuri tappio suomalaiselle järjestelmälle.

Ylen rahoitusta ja tehtäviä uudistavan parlamentaarisen työryhmän kertaalleen pidennetty määräaika päättyy tämän viikon lopussa.

Näyttää siltä, että uusikin takaraja voi ylittyä. Yle kysyi työryhmän puheenjohtajalta Matias Marttiselta (kok.) Porissa, jatketaanko yhteisymmärryksen etsimistä tarvittaessa viikonloppuna tai vielä ensi viikollakin.

– Jos tarve vaatii, niin kyllä jatketaan, hän totesi.

Marttisen mukaan eri puolueiden näkemykset ovat jo hyvin lähellä toisiaan kaikesta muusta paitsi Ylen rahoituksesta.

– Toivon että valmista on hyvin pian. Käymme nyt vielä jatkoneuvotteluita ja kun toivottavasti löydämme yhteisen näkemyksen, työryhmä kutsutaan uudestaan koolle ja sitten jatketaan neuvottelua. Katsotaan miten tässä käy, Marttinen sanoi.

Ylen ja julkisuudessa olleiden tietojen mukaan sovun estävät perussuomalaiset, jotka vaativat Yleen muita puolueita suurempia leikkauksia. Marttinen ei vahvista, mikä puolue ratkaisun vielä estää tai minkälaisista leikkaussummista puhutaan, mutta vetoaa voimakkaasti sovun puolesta.

Hän ei haluaisi viedä eteenpäin riitaisaa mietintöä Ylen rahoituksesta.

– Kyllä minä lähden siitä, että meidän täytyy löytää yksimielisyys.

Yleisradiota koskevia päätöksiä on perinteisesti tehty kaikkien eduskuntapuolueiden yhteisymmärryksellä. Marttisen mukaan olisi ”suuri tappio suomalaiselle järjestelmälle”, jos sopua ei tällä kertaa saavuteta.

– En ole ollenkaan varma, hahmottavatko kaikki puolueet sitä, että sillä voi olla hyvin kauaskantoisia vaikutuksia, Marttinen sanoo.

Jaa.
Exit mobile version