perjantai, 17 toukokuun

Varsinais-Suomen hyvinvointialue piti tänään henkilöstöinfon taloudestaan. Hyvinvointialueen alijäämä on odotettua isompi.

Varsinais-Suomen hyvinvointialue joutuu sopeuttamaan talouttaan aiottua enemmän.

Hyvinvointialue piti tänään torstaina henkilöstöinfon, jossa se kertoi, että kattamaton alijäämä kasvaa tänä vuonna 309 miljoonaan euroon. Se on enemmän kuin on ennustettu, eikä Varhan nykyinen säästöohjelma riitä talouden tasapainottamiseen vuoteen 2026 mennessä.

Viimeksi Varha kertoi reilu viikko sitten, että tämän vuoden alijäämä on kasvamassa 162 miljoonaan euroon. Tavoite oli, että alijäämä olisi kuluvana vuonna ollut vain 85 miljoonaa euroa.

Aikaisemmin Varha on kertonut säästöohjelmasta, joka tavoitteli 278 miljoonan euron säästöjä.

Palkkojen yhdenmukaistamisesta luovutaan?

Ylen tietojen mukaan ensi viikolla kokoontuvalle aluehallitukselle esitetään yhteistoimintaneuvottelujen käynnistämisestä, joka mahdollistaa henkilöstön lomautukset. Aluehallitukselle esitetään ilmeisesti myös palkkaharmonisaatiomäärärahasta luopumista. Palkkaharmonisaatiossa Varsinais-Suomen kunnista Varhalle siirtyneiden työntekijöiden palkat yhdenmukaistettaisiin. Varha on varannut tälle vuodelle esimerkiksi yhden miljoonan harmonisaation edistämiseen.

Ylen tietojen mukaan lisäksi viime vuonna hyväksytty säästöohjelma päivitettäisiin elokuussa. Lisäksi elokuulle päätöksentekoon etenisi esitys yhteistoimintaneuvottelujen käynnistämisestä lomautuksiin, jotta Varha löytäisi pysyviä säästöjä.

Varhan konsernipalvelujohtaja Laura Saurama ei vahvistanut tietoja suoraan Ylelle, vaan sanoi, että asiasta on pian tulossa tiedote.

Juttu päivittyy

Jaa.
Exit mobile version