lauantai, 19 lokakuun

Kouvolassa on järjestetty Taikapäiviä vuodesta 1982. Vuosittain Kouvolaan on kokoontunut taikureita Suomesta ja ulkomailta.

Yli 40-vuotias tapahtuma Kouvolan Taikapäivät siirtyy ensi vuodeksi Espoon Hanasaareen.

Kouvolalaistaikuri Markku Purho järjesti ensimmäisen Taikapäivä-tapahtuman vuonna 1982. Taikapäiviä järjestettiin yhtäjaksoisesti viime vuoteen saakka.

Tänä vuonna tapahtuma peruttiin Purhon sairastumisen ja kuoleman vuoksi.

Avustus loppui

Taikapäivien järjestäjäksi astui Purhoa aiempina vuosina järjestelyissä avustanut Kouvolasta lähtöisin oleva taikuri Elmo Huovila, joka toimii myös Suomen Taikurit ry:n puheenjohtajana. Vetovastuussa hänen kanssaan on Suomen Taikapiiri ry:n Kalle Nio.

Hanasaaressa ensi vuoden lokakuussa järjestettävä tapahtuma on Pohjoismaiden taikakongressi, joka muutoin olisi järjestetty Kouvolan Taikapäivillä.

Kouvolan kaupunki on vaihtelevasti tukenut Taikapäiviä vuosien varrella.

Tälle vuodelle avustusta ei kuitenkaan myönnetty.

– Meillä ei ole vielä kantaa erityisesti Taikapäivien tukemisesta, mutta olemme kaupunkina kiinnostuneita kaikista uusista ja toistuvista tapahtumista alueella vuosittain päätettävien resurssien puitteissa, sanoo Kouvolan yhteyspäällikkö Anne Käki.

Vuosina 2021–2024 Kouvolan kaupunki on tukenut Taikapäiviä 4 000–12 000 eurolla.

Tapahtumaan on kiinnostusta muissa kaupungeissa

Taikapäivät-tapahtuma on herättänyt kiinnostusta myös muualla Suomessa.

– Muutamat kaupungit ovat ottaneet yhteyttä ja niissä keskusteluissa on tullut esille myös halu tukea tapahtumaa, kertoo Elmo Huovila.

Tapahtumaan osallistunee ensi vuonna parisataa taikuria, joista osa tuo perheensä mukanaan.

– Kouvolassa ei välttämättä ymmärretä, kuinka paljon tapahtuma toisi tänne väkeä, jotka yöpyvät hotelleissa ja syövät ravintoloissa, sanoo Elmo Huovila.

Vaikka Taikapäivät ovat ensi vuonna Espoossa, järjestäjillä on toive saada tapahtuma takaisin Kouvolaan.

– Jos vain kaupunki jotenkin voisi tukea tätä tapahtumaa esimerkiksi tila-asioissa, niin kyllä Kouvola olisi ehdottomasti etusijalla, miettii Elmo Huovila.

Jaa.
Exit mobile version