maanantai, 23 syyskuun

Hallituksen odotetaan päättävän torstaina, jatkuuko yöpäivystys Kouvolassa vai ei.

Lehtitiedot Kouvolan yöpäivystyksen säilymisestä ovat herättäneet varovaista toiveikkuutta Kymenlaakson hyvinvointialueella.

Useat mediat kertoivat maanantai-iltana lähteisiinsä nojaten, että hallitus olisi perumassa aikeensa lakkauttaa yöpäivystys Kouvolan Ratamokeskuksessa.

– Ei pidä nuolaista ennen kuin tipahtaa, mutta kun illalla Ratamon osastoilla ja päivystyksessä kiertelin, niin ihan toiveikas tunnelma tuntui olevan, kuvailee vastuuylilääkäri ja akuuttipalvelun tulosaluejohtaja Kimmo Salmio.

Hallituksen odotetaan päättävän asiasta ylihuomenna torstaina.

Ehtoja tulossa

Iltalehden tietojen mukaan ehtona yöpäivystyksen jatkolle olisi, ettei päivystys saa vaarantaa henkilöstön riittävyyttä tai hyvinvointialueen taloutta.

– Ensiajatuksen mukaan nämä ehdot meillä nimenomaan täyttyvät. Jos yöpäivystys lopetetaan, se aiheuttaa vain lisäkustannuksia. Meillä ei myöskään ole resurssivajetta päivystyksen vuoksi, Salmio sanoo.

Kouvolan yöpäivystys toimii pitkälti ostopalvelulääkäreiden voimin, ja hoitohenkilökunta on hyvinvointialueen omaa.

Salmio ei pidä realistisena, että päivystys toimisi ilman ostolääkäripalveluja. Ostopalveluista luopuminen ei hänen mukaansa toisi myöskään säästöjä, koska päivystäminen on lääkäreille ylityötä.

Kouvolan yöpäivystys on toinen Kymenlaakson yöpäivystyksistä. Jos sen toiminta lakkaa, 80 000 kouvolalaisen yöpäivystys olisi Kotkassa. Kotkaan on Kouvolan pohjoisosista jopa sadan kilometrin matka.

Lisätty Kimmo Salmion haastatteluvideo 3.9. kello 14.22.

Jaa.
Exit mobile version