torstai, 10 lokakuun

Poliisin mukaan kanssayrittäjien valppaus auttoi estämään kymmenien tuhansien eurojen vahingot.

Länsi-Uudenmaan poliisi varoittaa yrityksiä huijareista yritysten välisessä kaupankäynnissä.

Jos yrittäjä ei tarkista tuotetta ostavan tahon tietoja, vaarana on joutua huijatuksi. Poliisi tiedottaa tutkivansa parhaillaan törkeänä petoksen yrityksenä sekä petoksena tapausta, jossa lohjalaisen yrityksen nimissä tehtiin luvattomia tilauksia.

Epäilty rikos tuli ilmi, kun lohjalaisyrittäjä sai puhelinsoiton toisesta yrityksestä. Häneltä kysyttiin, oliko tämä yrittänyt avata yrityksensä tiedoilla luottotiliä. Selvisi, että yrittäjä ei ollut tiliä avannut, ja huijaus jäi yritykseksi.

Hieman myöhemmin sama yrittäjä sai yhteydenoton toisesta yrityksestä. Hänen nimissään oli tehty sähköpostitse yli 20 000 euron arvoinen polttoainetilaus. Polttoaineen myyjän epäilykset heräsivät ja hän auttoi yrittäjää estämään huijauksen.

Kolmannella kerralla petos kuitenkin onnistui, ja lohjalaisyrittäjän tiedoilla oli tilattu ja toimitettu lähes 10 000 euron arvoinen tuote.

Rikosylikonstaapeli Henrik Laurell kertoo tiedotteessa, että poliisi haluaa esimerkin avulla varoittaa yrittäjiä huijareista. Laurellin mukaan kanssayrittäjien valppaus auttoi estämään useiden kymmenien tuhansien eurojen vahingot.

Jaa.
Exit mobile version