sunnuntai, 24 marraskuun

Työterveyslaitoksen pääjohtajan Antti Koivulan mukaan etätyön negatiivisia puolia on tuotu viime kuukausina enemmän esille.

Työterveyslaitoksen pääjohtajan Antti Koivulan mukaan työelämän iso haaste on, miten nuoret ikäluokat saadaan työyhteisöihin mukaan.

– Työelämään tulee nuoria, jotka ovat kouluttautuneet korona-ajan aikana. He kohtaavat haastavan työelämän ihan eri perspektiivistä kuin me vanhemmat olemme kohdanneet omina aikoinamme, Koivula sanoi Ylen kello puoli yhdeksän uutislähetyksessä.

Keskustelu etätyöstä ja siitä luopumisesta on käynyt viime kuukausina kuumana. Yle kysyi suomalaisilta siirtymisestä etätyöstä läsnätyöhön. Useissa yrityksissä oli vastaajien mukaan otettu käyttöön etätyön rajoituksia.

Koivulan mukaan etätyön negatiivisia puolia on tuotu viime kuukausina enemmän esille. Hän arvioi, että noin puolella etätyöläisistä menee hyvin ja puolella ei. Yritykset ja työyhteisöt sen sijaan ovat etätyössä häviäjiä.

– Yhteisöllisyys ja innovointikyky eivät toimi niin hyvin kuin on haluttu, Koivula sanoo.

Korona oli työelämän virstanpylväs

Yleisesti ottaen hänen mukaansa ajatukset työelämästä ja elämästä muutenkin ovat muuttuneet valtavasti. Työpaikkakeskusteluissa esille nousee kysymyksiä, joita ei osattu viisi vuotta sitten edes ajatella.

– Se kertoo suuresta muutoksesta, mikä meillä työelämässä on menossa. Siinä korona oli jonkinlainen virstanpylväs.

Koivula huomauttaa, että yritykset ovat erilaisia ja yksilötasolla tilanne on polarisoitunut. Yritysten pitäisi tuntea oma tilanne, päättää mikä toimintamalli on hyvä ja sitoutua sen pitkäjänteiseen kehittämiseen.

– Jokaisen pitäisi löytää se oma kultainen tie kulkea.

Jaa.
Exit mobile version