maanantai, 28 lokakuun

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi tapaa tiistaina Pohjoismaiden johtajia Islannissa.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi sanoi sunnuntaina videoviestissään, että yhteistyö Pohjois-Euroopan kanssa tulee kiihtymään tällä viikolla ja se auttaa lisäämään painetta Venäjää kohtaan.

– He [Pohjoismaat] ymmärtävät, että hyökkääjälle on tarpeen luoda ongelmia, jotta Venäjä menettää mahdollisuuden pilata maailman, Zelenskyi sanoi uutistoimisto Reutersin mukaan.

Nato-maat Suomi, Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti ovat olleet Ukrainan vankkumattomia tukijoita Ukrainan taisteluissa Venäjän hyökkäystä vastaan.

Presidentti Zelenskyi sanoi toukokuussa, että Pohjoismaiden yhteinen sotilaallinen apu on tänä vuonna yhteensä kuusi miljardia euroa.

Zelenskyi tapaa Pohjoismaiden johtajia tiistaina Islannin Reykjavikissa.

Hän osallistuu vieraspuhujana Pohjoismaiden neuvoston istuntoon ja tapaa Pohjoismaiden pääministerit. Zelenskyi ja pääministerit pitävät kahdenvälisiä kokouksia ja yhteisen lehdistötilaisuuden.

Suomesta Pohjoismaiden neuvoston kokoukseen osallistuvat pääministeri Petteri Orpo (kok.), pohjoismaisesta yhteistyöstä vastaava opetusministeri Anders Adlercreutz (r.) sekä tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala (kok.).

Pohjoismaiden neuvoston istunto pidetään Reykjavikissa 28.–31. lokakuuta.

Jaa.
Exit mobile version