lauantai, 18 toukokuun

Traktorin kuljettaja oli auraamassa lunta onnettomuushetkellä. Poliisi on koventanut esitutkinnan rikosnimikkeitä.

Länsi-Uudenmaan poliisi on jatkanut teknistä ja taktista tutkintaa tapauksessa, jossa 10-vuotias poika kuoli eilen tiistaina traktorin törmättyä häneen Kauniaisissa.

Onnettomuus tapahtui iltapäivällä koulun lähellä. Lapsi kuoli tapahtumapaikalle.

Traktori on Kauniaisten kaupungin omistuksessa ja sitä kuljetti kaupungin työntekijä, joka oli onnettomuushetkellä lumenauraustehtävissä. Hälytyksen onnettomuudesta teki traktorin kuljettaja.

Poliisi pyysi esitutkinnan alkuvaiheessa asialle myös syyttäjän, jonka kanssa tutkintakokonaisuutta linjataan.

Tapahtumaa tutkii nyt myös liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta, joka hälytettiin paikalle heti onnettomuuden tapahduttua. Poliisi on keskiviikon aikana tehnyt puhutuksia ja kuulusteluita.

Poliisi on koventanut rikosnimikkeitä, joilla tapausta tutkitaan.

– Esitutkinnan tässä vaiheessa rikosnimikkeiksi on vaihdettu törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja törkeä kuolemantuottamus. Poliisi haluaa kuitenkin korostaa, että rikosnimikkeiden vaihtamiseen ei liity esimerkiksi tahallisuutta, päihteitä tai ylinopeutta, kertoo tutkintaa johtava komisario Hannu Kontola tiedotteessa.

Vielä tiistaina onnettomuuden jälkeen poliisi kertoi tutkivansa tapausta nimikkeillä kuolemantuottamus ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Lapset olivat kotimatkalla koulusta

Poliisin tiedotteen mukaan onnettomuus tapahtui Oppilaskodintiellä, joka on pienehkö tie. Tiellä on lapsien alueella liikkumisesta varoittava liikennemerkki.

Paikka on lähellä koulua, josta kaksi lasta oli lähtenyt hetkeä aikaisemmin koulupäivän päätyttyä kävelemään.

Lapset olivat kävelleet tien oikeaa laitaa pitkin, kun heitä vastaan tullut traktori oli törmännyt toiseen lapsista, tiedotteessa kerrotaan.

Poliisi jatkaa tutkintaa kuulusteluilla

Onnettomuushetkellä paikalla oli silminnäkijöitä ja poliisi kuulustelee myös heitä esitutkinnassa.

Esitutkinnassa selvitellään myös sitä, onko traktorin kuljettaja havainnut tien vieressä kulkeneet lapset ja miksi törmäys on tapahtunut.

– Alustava tieto meillä on puhutusten perusteella, että kuljettaja ainakin osittain oli havainnut lapsen, Kontola sanoi tiistaina Ylelle.

Lisäys 24.4. kello 18.40: Lisätty maininta, että poliisi on koventanut rikosnimikkeitä tutkinnassa.

Jaa.
Exit mobile version