lauantai, 4 toukokuun

Poliisin mukaan osapuolet olivat sopineet huumekaupoista, mutta myyjällä olikin mukanaan vain purukumia.

Helsingin Kampissa lähellä Tennispalatsia joulukuussa tapahtuneesta ampumisesta on nostettu syytteet.

Epäiltyä ampujaa, 17-vuotiasta poikaa, syytetään muun muassa tapon yrityksestä ja huumausainerikoksesta nuorena henkilönä. Tapon yrityksen uhria, 20-vuotiasta miestä, syytetään ryöstön yrityksestä ja petoksen yrityksestä.

Poliisi on aiemmin kertonut, että tapahtuma-aikaan 16-vuotias poika oli sopinut ostavansa huumeita tapahtuma-aikaan 19-vuotiaalta mieheltä.

– Todellisuudessa 19-vuotiaalla miehellä oli mukanaan purukumia, ja esitutkinnan perusteella hänen tarkoituksenaan oli ryöstää rahat 16-vuotiaalta, poliisin tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Sampo Suomala kertoi esitutkinnan valmistuttua pari viikkoa sitten.

Epäillyn ampujan ja uhrin lisäksi jutussa on syytteessä myös kaksi muuta ihmistä. Syyttäjän mukaan heidän syytteensä liittyvät 20-vuotiaan miehen epäiltyyn petoksen yritykseen.

Poliisi on kertonut, että syytetyt olivat tapahtumahetkellä iältään 15–20-vuotiaita.

Syytteiden käsittely Helsingin käräjäoikeudessa alkaa 6. maaliskuuta. Ampuminen tapahtui 11. joulukuuta arki-iltana yhdeksän aikoihin. Poliisin mukaan paikalla ja myös vaarassa oli tapahtuma-aikaan runsaasti ihmisiä. Ampumisen uhri ei haavoittunut, koska hänellä oli poliisin mukaan päällään suojaliivit. Molemmilla ampumisen osapuolilla on rikostaustaa, ja 17-vuotias on poliisin mukaan ollut epäiltynä vakavista väkivaltarikoksista.

Jaa.
Exit mobile version