lauantai, 4 toukokuun

Savonlinnan Laitaatsillassa sijaitseva liikekeskus Länsitähti on jättänyt konkurssihakemuksen. Tyhjenevässä liikekeskuksessa toimii yhä huonekaluliike Jysk.

Savonlinnalainen liikekeskus on jättänyt konkurssihakemuksen Etelä-Savon käräjäoikeuteen Kuva: Juho Liukkonen / Yle

Savonlinnan Laitaatsillassa sijaitseva liikekeskus Länsitähti on jättänyt konkurssihakemuksen.

Kiinteistö Oy Savonlinnan Länsitähti toimitti konkurssihakemuksen Etelä-Savon käräjäoikeuteen maanantaina.

Konkurssihakemuksen taustalla on kiinteistöyhtiön maksukyvyttömyys. Yhtiön nimissä on nostettua Nordeasta 2,1 miljoonan euron bullet-laina, mutta yhtiöllä on kassavaroja ainoastaan 10 000 euroa.

Bullet-laina on kertalyhenteinen laina, joka maksetaan kokonaisuudessaan pois laina-ajan lopussa. Bullet-lainoja käytetään esimerkiksi yritysten väliaikaisen rahoituksen hankkimiseen.

Länsitähden historia on ollut värikäs. Itä-Savon mukaan vuonna 2008 valmistunut liikekeskus rakennettiin alun perin elektroniikkaliikeketju Gigantin käyttöön, mutta liike ajautui konkurssiin jo 2010-luvun alkupuolella. Konkurssiin meni myös rakennuksen alakerrassa toiminut halpakauppa Saiturin Mekka.

Viimeisimmät kiinteistöstä lähteneet toimijat olivat lokakuussa sulkeutunut Lidl-ruokakauppa sekä panimoyhtiö Olaf Brewing, joka ilmoitti marraskuussa lopettavansa panimotoimintansa.

Kiinteistössä toimii yhä huonekalukauppaa tekevä Jysk, joka sekin on Itä-Savon mukaan lähdössä Laitaatsillasta tämän vuoden lopulla.

Vielä vuonna 2022 kiinteistöyhtiö teki 464 000 euron liikevaihdolla 200 000 euron tuloksen. Repokiinteistöjen toimitusjohtaja Kari Revon mukaan myös tilikauden 2023 tulos oli tilinpäätöksen mukaan hyvä.

Repo kertoo bullet-lainan erääntymisen olleen ainoa syy maksukyvyttömyyteen. Kiinteistöyhtiöllä ei konkurssihakemuksen jättämishetkellä ollut erääntyneitä laskuja tai muita velkoja.

Revon mukaan tyhjiin liiketiloihin ei löydetty uusia vuokralaisia.

Nyt konkurssiin haetun kiinteistöosakeyhtiön omistava Repokiinteistöt Oy omistaa Savonlinnassa lukuisia muitakin liikekiinteistöjä, esimerkiksi kauppakeskukset Kristallin ja Kastellin.

Repokiinteistöt teki vuonna 2022 liikevoittoa yli puoli miljoonaa euroa.

Jaa.
Exit mobile version