lauantai, 18 toukokuun

Epäiltynä on kuusi ihmistä, jotka ovat kotoisin Vantaalta ja Espoosta.

Itä-Uudenmaan poliisi epäilee, että Vantaalla sijaitsevasta asunnosta pyöritettiin viime vuonna laajaa huumekauppaa. Poliisi kertoo takavarikoineensa asunnosta viime lokakuussa yli 11 kiloa amfetamiinia ja yli 80 000 Ksalol-tablettia.

Ksalol on kauppanimi bentsodiatsepiineihin kuuluvalle rauhoittavalle alpratsolaami-valmisteelle. Alpratsolaami on Suomessa yleisesti käytetty lääkeaine, mutta Ksalol-nimisenä sitä ei ole Suomessa myynnissä. Viime vuonna esimerkiksi Turun seudulla raportoitiin useita Ksaloliin liittyviä, sairaalahoitoa vaativia myrkytystapauksia.

– Asunto oli vuokrattu yksinomaan huumeiden säilyttämistä, niiden pakkaamista ja eteenpäin levittämistä varten, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä kertoo tiedotteessa.

Tyynelä kertoo STT:lle, että huumekauppaa alettiin käydä asunnosta alkuvuodesta 2023. Takavarikoitujen huumeiden hinta katukaupassa olisi ollut yhteensä noin 265 000 euroa.

Tabletit piilotettiin renkaisiin

Esitutkinnan perusteella poliisi epäilee, että asunnosta on takavarikoitujen huumeiden lisäksi välitetty eteenpäin noin 25 kiloa amfetamiinia, yli 30 000 Ksalol-tablettia ja 20 kiloa marihuanaa. Näistä saatu rikoshyöty on samaa luokkaa kuin takavarikoitujen huumeiden katukauppahinnaksi arvioitu summa, eli kokonaisuudessaan tapauksen rikoshyöty on puolisen miljoonaa euroa, Tyynelä sanoo.

– Ksalol-tablettien osalta esitutkinnassa selvisi, että tabletit oli piilotettu kahden kuorma-auton renkaan sisään. Renkaat haettiin Kouvolasta ja kuljetettiin Vantaalla sijaitsevaan tilaan purkamista varten.

Esitutkinnan aikana poliisi otti kiinni kuusi ihmistä, joista viisi on ollut vangittuna. Yhden epäillyn osalta esitutkinnassa selvitettiin myös tuhansien ekstaasien välittämistä ja toisen epäillyn osalta kokaiinin hankkimista ja välittämistä. Ekstaaseja on poliisin epäilyn mukaan levitetty eteenpäin noin 15 000 kappaletta ja kokaiinia noin kolme kiloa.

Epäillyt ovat kotoisin Vantaalta ja Espoosta. Osalla epäillyistä ei poliisin mukaan ole aiempaa rikostaustaa. Kolme heistä on edelleen vangittuina. Tyynelä kertoo, että epäiltyjen joukossa on sekä miehiä että naisia ja että he ovat iältään ”20–30 vuoden hujakoilla”.

Jaa.
Exit mobile version