lauantai, 18 toukokuun

Poliisi pani erillisen tutkintaryhmän selvittämään huumerikoksia Pohjois-Pohjanmaan alueella. Valvonnassa paljastui suuri määrä laittomuuksia. Nuorimmat epäillyt ovat alaikäisiä.

Oulun poliisi kertoo paljastaneensa suuren määrän huumerikoksia lyhyen ajan sisällä. Taustalla on talven aikana tehty valvontaisku Jokilaaksojen alueelle.

Valvontaiskun tuloksena yhteensä yli 60 ihmistä epäillään rikoksesta. Heistä 26 on ensimmäistä kertaa tekemisissä poliisin kanssa.

Ylikonstaapeli Jussi Jyrkkä kertoo, että epäiltyjen joukossa on useita alaikäisiä.

Osan uskotaan toimineen jopa huumausaineiden myyjinä. Poliisin mukaan osa nuorista myi huumausaineita rahoittaakseen omaa huumeiden käyttöään.

– Nuorimmat ovat selkeästi alaikäisiä, mutta kuitenkin rikosvastuun alaikärajan ylittäneitä. Puhutaan 16-vuotiaista. Kaikki tapaukset tulevat menemään meiltä eteenpäin, Jyrkkä kommentoi.

Poliisi tutkii vyyhdissä kahta törkeää huumausainerikosta, kymmeniä perusmuotoisia huumausainerikoksia sekä yli 60 huumausaineen käyttörikosta.

Viesti vanhemmille

Tutkinnan yhteydessä on poliisin mukaan takavarikoitu ”lähestulkoon kaikkia mahdollisia” huumausaineita ja huumaavia lääkkeitä, mutta eniten kannabistuotteita, amfetamiinia sekä ekstaasia.

Erityisen huolestuttavana poliisi pitää sitä, että tutkinnassa löydettiin myös vaarallisia muuntohuumeita, kuten Alfa-PHP:tä ja Alfa-PHiP:tä sekä eläinten nukutuslääkkeenä käytettävää ketamiinia.

Jyrkän mukaan epäillyt eivät pääsääntöisesti tunne toisiaan entuudestaan.

– He eivät ole voineet aina tietää, mitä he ostavat. Kun myyjä ostaa omansa jostain ja jatkaa myytniä eteenpäin, hän saattaa lisätä aineiden joukkoon ihan mitä sattuu, Jyrkkä kertoo.

Huumeiden ohella poliisin takavarikkoon päätyi useita laittomia ampuma-aseita sekä teräaseita.

Poliisi epäilee, että huumekaupoista on sovittu muun muassa erilaisissa viestisovelluksissa. Kauppoja on tehty kuitenkin kasvotusten.

Jyrkän mukaan epäiltyjen rikosten tekopaikoista korostui erityisesti Ylivieska.

Poliisi toivoo, että alueen huoltajat olisivat aidosti kiinnostuneita alaikäisten lastensa tekemisistä.

Jaa.
Exit mobile version