maanantai, 6 toukokuun

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola sanoo lähestyvänsä nöyrin mielin virkansa toisen kauden hakua.

Ulkopoliittinen instituutti (UPI) hakee johtajaa seuraavalle viisivuotiskaudelleen. Tällä hetkellä virkaa hoitaa Mika Aaltola, jonka kausi alkoi vuonna 2020.

Aaltola kertoo Ylelle hakevansa myös toiselle kaudelle.

– Se on motivoivaa työtä ja tarkoituksena on hakea (jatkokaudelle). Nöyrin mielin tällaisia avoimia hakuja pitää aina lähestyä.

Hän sanoo suoriutuneensa omasta mielestään työssään tähän asti hyvin, ja saaneensa myös hyvää palautetta.

– Mutta (UPI:n) hallitushan asian ratkaisee ja he voivat painottaa toisenlaista näkemystä.

Lain mukaan sama henkilö voi toimia UPI:n johdossa maksimissaan kaksi kautta peräkkäin.

Valtiolle.fi-sivustolta löytyvässä työpaikkailmoituksessa kerrotaan, että virka on määräaikainen ajalle 1.1.2025 – 31.12.2029. UPI:n johtajan palkka on 12 672 euroa kuukaudessa.

Työpaikkailmoituksen mukaan kelpoisuusvaatimuksena UPI:n johtajan virkaan ovat ”tohtorin tutkinto tai tohtorin arvoon oikeuttavat opinnäytteet, hyvä perehtyneisyys tutkimuslaitoksen toimialaan sekä käytännössä osoitettu johtamistaito ja -kokemus”.

Johtajaksi voidaan nimittää muukin kuin Suomen kansalainen.

Ei ”valmista isoa diiliä” eurovaaliehdokkuudesta

Mahdollisen eurovaaliehdokkuuden osalta Aaltola kertoo, että häntä on lähestytty eri puolueista asian suhteen. Lisäksi häneltä on kysytty neuvoja tuleviin vaaliteemoihin.

– Yleisellä tasolla voisi sanoa, että puolustus ja turvallisuus ovat varmasti eurovaalien keskeisiä teemoja, ja siellä on osaavia ihmisiä sitten ehdokkaina.

Suoraa vastausta mahdollisesta eurovaaliehdokkuudesta hän ei kuitenkaan anna.

– Vaalikampanja vaatisi paljon resursseja ja energiaa – energiaa kyllä löytyy. Presidentinvaalikampanja oli positiivinen kokemus, mutta ei nyt ole ajankohtainen tällä hetkellä. Mitään valmista isoa diiliä ei ole kenenkään kanssa, Aaltola sanoo.

Ulkopoliittisen instituutin johtajahausta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Jaa.
Exit mobile version