lauantai, 4 toukokuun

Verkkolehti Politicon mukaan Milos Biković on tukenut Venäjän hyökkäyssotaa ja Krimin miehitystä venäläismedian ja Youtube-kanavien haastatteluissa.

Kaapelitelevisioyhtiö HBO on lopettanut yhteistyön serbinäyttelijä Milos Bikovićin kanssa. Bikovićin piti näytellä hittisarja White Lotuksen kolmannella kaudella. Kuvaukset alkavat tässä kuussa Thaimaassa.

HBO on tiedottanut päättäneensä lähteä eri teille näyttelijän kanssa. Rooliin etsitään uusi näyttelijä.

Syy potkuihin löytynee Bikovićin Venäjä-yhteyksistä.

HBO julkisti näyttelijät 12. tammikuuta. Ukraina kyseenalaisti viestipalvelu X:ssä näyttelijävalinnat ja syytti Bikovićia Venäjän tukemisesta hyökkäyssodan alusta lähtien.

Ukrainan ulkoministeriö kysyi viestissään HBO:lta, onko yhtiölle sopivaa tehdä työtä ihmisen kanssa, joka tukee kansanmurhaa. Videolla Bikovićia kutsuttiin Kremlin ulkomaiseksi äänitorveksi.

Biković on näytellyt useissa venäläisissä tuotannoissa ja sanonut säännöllisesti ihailevansa venäläistä kulttuuria. Vuonna 2018 hän esiintyi elokuvassa, joka kuvattiin Venäjän miehittämällä Krimillä.

Biković nousi kuuluisuuteen Venäjällä, kertoo verkkolehti Politico. Lehden mukaan hän on tukenut Venäjän sotaa ja Krimin miehitystä venäläismedian ja Youtube-kanavien haastatteluissa.

– Asenteeni Venäjää kohtaan ei muutu russofobian ja Venäjän-vastaisen hysterian määrästä riippumatta. Asenteeni Venäjään ei perustu poliittisiin tapahtumiin vaan pikemminkin kulttuuriseen, henkiseen tasoon, Biković sanoi 2022 Politicon mukaan.

Venäjän presidentti Vladimir Putin myönsi 2018 Bikovićille Pushkin-mitalin tämän tuesta venäläiselle kulttuurille. Hän sai Venäjän kansalaisuuden pari vuotta myöhemmin.

– On suuri kunnia sanoa, että Venäjä on kotimaani, näyttelijä kirjoitti tuolloin.

Vuonna 2019 Biković kertoi, ettei häntä päästetä Ukrainaan kansallisen turvallisuuden takia.

Kasvoi sodan repimässä maassa

Biković arvosteli HBO:n päätöstä ”absurdiuden voitoksi ja taiteen häviöksi”. Hän kirjoitti lauantaina Facebookissa, että osallistumisesta sarjaan tuli mahdotonta, koska hän ei ole valmis muuttamaan periaatteitaan.

Launtaina hän kirjoitti X:ssä, ettei tue mitään sotia.

– Kasvoin sodan repimässä maassa. 11-vuotiaana vietin päiviä ja öitä suojissa, kun kotimaatani ja kotikaupunkiani pommitettiin. En koskaan voisi toivoa sellaista kenellekään, Biković muotoili.

Nyt hänen tilinsa X:ssä näyttää olevan poistettu.

New York Times taas kertoo Bikovićin kirjoittaneen Instagramissa vuonna 2022 päivä Venäjän hyökkäyksen jälkeen, että hän toivoo, ettei sota olisi alkanut.

Lähde: AFP

Jaa.
Exit mobile version