torstai, 9 toukokuun

Neuvottelujen piirissä on I-Mediat Oy:n koko henkilöstö eli 151 työntekijää. Toimitusjohtaja Olli Pirhonen sanoo, että lehtituotteiden myynti ei ole ollut harkinnassa.

Ilkka-konserniin kuuluva, maakuntalehti Ilkka-Pohjalaista julkaiseva I-Mediat Oy on ilmoittanut aloittavansa muutosneuvottelut, joiden tarkoituksena on yhtiön kannattavuuden ja tulevaisuuden kilpailukyvyn turvaaminen.

Muutosneuvotteluiden syynä on vallitseva epävarma taloustilanne, heikentyneet markkinanäkymät ja kustannusten nousu.

Paperin hinta nousi koronan aikana 3,6-kertaiseksi aiemmasta. Toimitusjohtaja Olli Pirhonen sanoo, että se on yksi syy muutosneuvottelujen taustalla.

– Suurin syy on epävarma taloudellinen näkymä, hän jatkaa.

I-Mediat on mediakonserni Ilkka Oyj:n omistama kustannusyhtiö, joka julkaisee Ilkka-Pohjalaisen lisäksi viittä paikallislehteä ja kahta kaupunkilehteä Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan alueella. Lehtien myyntiä ei ole mietitty.

– Ne eivät liity näihin neuvotteluihin millään lailla.

Lopputulos selvillä toukokuussa

Muutosneuvottelut koskevat koko I-Mediat Oy:n henkilöstöä, eli 151 työntekijää. Neuvotteluissa käydään läpi suunniteltujen toimenpiteiden perusteita, niiden vaikutuksia sekä mahdollisia vaihtoehtoja.

Tavoitteena on myös minimoida toimenpiteiden negatiiviset vaikutukset työntekijöihin.

Alustavien arvioiden mukaan tehostamistoimenpiteet saattavat johtaa enintään 15 henkilön irtisanomiseen ja koko henkilöstön määräaikaiseen lomauttamiseen.

Pirhosen mukaan neuvottelut kestävät noin kuusi viikkoa, jos ei toisin sovita. Lopputulos on selvillä siis toukokuussa.

Jaa.
Exit mobile version