perjantai, 3 toukokuun

Oikeus katsoi, että Manse PP:llä ei ollut laillisia perusteita irtisanoa pelinjohtajan työsopimusta. Oikeuden mukaan Kohonen taas aiheutti seuralle täysin turhan oikeudenkäynnin.

Pirkanmaan käräjäoikeus on antanut päätöksensä Toni Kohosen ja Manse PP:n välisessä riitaoikeudenkäynnissä.

Käräjäoikeus katsoi, että Manse PP:n päätös irtisanoa Kohonen oli laiton. Yhdistys velvoitetaan suorittamaan Kohoselle korvaukseksi työsopimuksen perusteettomasta päättämisestä 13 500 euroa viivästyskorkoineen huhtikuun lopusta 2023 alkaen. Sen lisäksi Kohoselle on maksettava lomakorvausta 1 800 euroa viivästyskorkoineen.

Vaikka Kohonen voitti asiansa, hän joutuu päätöksessä maksumieheksi. Oikeus katsoi, että Kohonen on aiheuttanut menettelyllään tarpeettoman oikeudenkäynnin.

Tämä johtuu oikeuden mukaan siitä, että Manse PP oli tarjonnut Kohoselle jo aiemmin muun muassa 40 000 euron sovintoratkaisua. Lisäksi Kohoselle olisi tarjottu toistakin sovintoratkaisua. Kohonen ei ollut suostunut kumpaankaan.

Oikeus katsoi, että Kohonen olisi päässyt käräjäoikeuden tuomiota parempaan lopputulokseen hyväksymällä sovintoratkaisun.

Tällä perusteella Kohonen on velvollinen korvaamaan Manse PP:n oikeudenkäyntikulut eli yhteensä 36 053 euroa.

Ilta-Sanomat uutisoi, että Kohonen aikoo valittaa hovioikeuteen.

– Erikoinen tuomio. Harvoin ”voittaja” tuomitaan maksamaan oikeudenkäyntikulut. Olemme lukeneet papereita ja keskustelleet asianhoitajani Olli Rausteen kanssa pari tuntia. Aiomme valittaa ja viedä tapauksen hovioikeuteen, Kohonen sanoi IS:lle.

Riskiratkaisu?

Sopimusriitaa käsiteltiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa helmikuun alussa kolme kokonaista päivää.

Niiden aikana kuultiin muun muassa Manse PP:n hallituksen aiempaa puheenjohtajaa Pirkka Savilahtea, joka oli mukana päättämässä Kohosen palkkauksesta syksyllä 2022.

Kohosen rekrytointi ei ollut aikanaan yksimielinen. Syynä oli se, että miehellä oli kotimaiseen pesäpalloiluun lähes ylivoimainen pelaajatausta, mutta ei ollenkaan pelinjohtajakokemusta. Savilahti oli tästä syystä miettinyt, kannattaako rekrytointi.

Kohonen palkattiin pelinjohtajaksi lokakuussa 2022, mutta hän sai potkut jo helmikuussa 2023.

– Olimme selkä seinää vasten pelinjohtaja-asiassa. Sellainen piti saada, ja mielellään nopeasti, Savilahti kertoi oikeudessa.

Kohosen ja seuran tuolloisen hallituksen välillä syntyi erimielisyyksiä äkkiä. Hallitus olisi halunnut Kouvolassa asuvan Kohosen olevan lähitöissä Tampereella. Pelinjohtaja vietti paljon aikaansa kotikaupungissaan. Seura velvoitti Kohosen tekemään työajan seurantaa.

Niukkasanaista kommentointia

Yle tavoitti aiemmin Kohosta edustaneen Olli Rausteen, joka siirsi kommentointivastuun Toni Kohoselle.

Manse PP:n osalta kommentointivastuu oli keskitetty asianajaja Mika Miesmäelle. Hän ei vielä osannut sanoa, aikooko seura valittaa päätöksestä.

Seura on kertonut näkemyksiään lyhyessä tiedotteessa.

– Ratkaisun saaminen käräjäoikeudessa oli helpottavaa, ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Uutista päivitetty kello 15.28: Lisätty tiedot Olli Rausteen ja Mika Miesmäen näkemyksistä.

Päivitys kello 16.22: Lisätty IS:n tieto, että Kohonen valittaa hovioikeuteen.

Jaa.
Exit mobile version