maanantai, 13 toukokuun

Presidentti Alexander Stubb muistutti veteraanijuhlan puheessaan sotaveteraanien uhrauksista nuorempien sukupolvien hyväksi. Myös Ukrainan kamppailu itsenäisyydestä nousi esiin.

Tasavallan presidentti Alexander Stubb muistutti lauantaina kansallisessa veteraanijuhlassa Vaasassa, että Suomen nykyinen hyvinvointi ei olisi mahdollista ilman veteraanisukupolven uhrauksia.

– Liian usein otamme ympärillämme olevan hyvän itsestään selvänä unohtaen polun, joka on johdattanut kansakuntamme tähän päivään.

Juhlan teema oli ”Veteraanien perintö turvataan – Yhdessä onnistumme.” Se viestii veteraanien perinnön säilymisen ja sen turvaamisen tärkeydestä.

– Hyvinvointimme ei olisi mahdollista ilman veteraanisukupolven kallisarvoisia uhrauksia. Te puolustitte sinnikkäästi Suomen itsenäisyyttä kansakuntamme suurimman koetuksen aikana.

Veteraanin tervehdyksen tilaisuuteen tuo vaasalainen sotaveteraani Karl-Erik Källström.

Ukrainan taistelu muistuttaa myös suomalaisveteraanien uhrauksista

Juhlapuheessaan presidentti nosti esiin myös Ukrainan tukemisen tärkeyden. Hän mukaansa ukrainalaisille kamppailu itsenäisyydestä on samanlainen sukupolvikokemus kuin mitä Suomen veteraanit elivät 80 vuotta sitten.

– Ukrainan asia on myös meidän asiamme. Ukrainan turvallisuus on myös meidän turvallisuuttamme.

Presidentti Stubbin mielestä tukea Ukrainalle on jatkettava, sillä he taistelevat paitsi vapautensa myös kansainvälisen oikeuden ja Euroopan vakauden puolesta.

– Vaikka tukeminen vaatisikin meiltä paljon, ukrainalaiset ovat valmiita uhraamaan kaiken.

Presidentti Alexander Stubb totesi juhlassa tyytyväisenä, että Suomessa maanpuolustustahto on maailman korkeimpia.

– Kiinnostus vapaaehtoista maanpuolustustyötä kohtaan on ollut kasvussa ympäri maan. Halu kantaa kortta kekoon Suomen hyväksi kumpuaa monilla veteraanien arvokkaasta perinnöstä.

Presidentti Alexander Stubbin ja hänen puolisonsa rouva Suzanne Innes-Stubbin veteraanipäivän ohjelmassa on myös kansalaistapaaminen Vaasan torilla iltapäivällä.

Yle striimaa torin kansalaistapaamisen Yle Areenassa kello 15.30 lähtien.

Uutista muokattu 27.4. klo 14.32 kokonaisuudessaan mm. presidentti Alexander Stubbin veteraanijuhlan juhlapuheen sisällöllä.

Jaa.
Exit mobile version