sunnuntai, 5 toukokuun

Äänestämisen jälkeen nautittiin vaalikahvit ja pillimehu.

Presidentti Sauli Niinistö ja tohtori Jenni Haukio kävivät äänestämässä Lähderannan koululla Espoossa. Aaro-poika oli kaksikon mukana äänestyspaikalla.

Äänestys sujui niin sanotusti perinteisin menoin. Puolilta päivin äänestyspaikalla, tunnistautuminen, äänestyskoppi, äänestyslipukkeen leimaus ja sitten lipuke vaaliuurnaan.

Sen verran tapahtuma poikkesi tavallisesta, että Niinistön äänestyslipuke sujahti uurnaan hieman viipeellä. Presidentti antoi paikalla oleville valokuvaajille kohteliaasti hieman aikaa ikuistaa historiallinen tilanne.

Jatko olikin sitten monelle muullekin äänioikeuttaan käyttävälle perin tuttu: vaalikahvit. Ne Niinistö ja Haukio nauttivat äänestyspaikan kahviosta kertakäyttöasioista. Kahvin kera nautittiin pullat ja mokkapalat. Aaro-Pojalla oli juomanaan vadelmapillimehu.

Myös presidenttiehdokas Alexander Stubb kävi äänestämässä Espossa. Westendinpuiston koululla aamupäivällä oli mukana myös hänen puolisonsa Suzanne Innes-Stubb.

Presidenttiehdokas Pekka Haavisto kävi äänestämässä Helsingin Kulosaaressa yhdessä puolisonsa Antonio Floresin kanssa.

Äänestyspaikat sulkeutuvat kello 20. Presidentinvaalien tulosilta alkaa Yle Areenassa ja Yle TV1:ssä kello 19.30. Vaaleja seurataan myös Radio Suomen vaali-illassa kello 19.30 alkaen.

Jaa.
Exit mobile version