torstai, 2 toukokuun

Donald Trumpin ainoa republikaanihaastaja Nikki Haley on toistuvasti vaatinut entistä presidenttiä väittelemään kanssaan. Trump ei ole tähän suostunut.

Yhdysvaltain entinen presidentti ja republikaanipuolueen todennäköinen presidenttiehdokas Donald Trump ilmoittaa haluavansa väitellä istuvaa presidentti Joe Bidenia vastaan välittömästi.

Trump on kieltäytynyt osallistumasta yhteenkään republikaanien esivaalien väittelyihin.

– Haluaisin väitellä hänen kanssaan nyt, sillä meidän pitäisi väitellä, sanoi Trump ja lisäsi, että väittely olisi ”maan parhaaksi”.

Trump puhui asiasta konservatiivivaikuttaja Dan Bonginon radio-ohjelmassa.

Biden kommentoi asiaa toimittajille maanantaina kampanjamatkallaan Las Vegasissa.

– Jos olisin hän, haluaisin myös väitellä itseni kanssa. Hänellä ei ole mitään tekemistä, demokraattipresidentti totesi.

Trump ja Biden väittelivät kahdesti toisiaan vastaan vuoden 2020 presidenttikisassa. Kolmas väittely peruttiin, koska Trump sairastui koronaan ja myöhemmin kieltäytyi virtuaalisesta vaaliväittelystä Bidenin kanssa. Perinteisesti presidenttiehdokkaat ovat väitelleet kolme kertaa toisiaan vastaan.

Nikki Haley pyysi salaisen palvelun suojelua

Ainoan jäljellä olevan republikaanihaastajan Nikki Haleyn kampanja toisti Trumpin radiohaastattelun jälkeen vaatimuksensa siitä, että Trump osallistuisi vaaliväittelyyn Haleyn kanssa. Trump on toistuvasti kieltäytynut ehdotuksesta. Haleyn kampanjan tiedottaja kuvaili Trumpia ”jänishousuksi” ja kehotti tätä ryhdistäytymään ja ottamaan haasteen vastaan.

Trump johtaa kannatuksessa Haleyta yli 56 prosenttiyksiköllä tuoreiden kyselyjen mukaan.

Maanantaina Haley pyysi Yhdysvaltain salaiselta palvelulta suojelua kampanjointikiertueelleen. Haleyn kampanja ei kertonut yksityiskohtia mahdollisista turvallisuusuhkista. Haleyn tiedetään kuitenkin joutuneen muutamaan otteeseen swattaus-iskujen kohteeksi. Swattaus tarkoittaa SWAT-erikoisryhmän hälyttämistä viattoman ihmisen kotiin valheellisella verukkeella.

Viime päivinä mielensoittajat ovat uutistoimisto Reutersin mukaan pyrkineet häiritsemään Haleyn kampanjatilaisuuksia Etelä-Carolinassa.

Reuters

Jaa.
Exit mobile version