torstai, 9 toukokuun

Viikonloppuna matalapaine tuo vesisateiden lisäksi myös räntää ja lunta, mutta sää poutaantuu sunnuntaiksi. Lämpötila nousee silloin yli 10 asteen ja lämpenee edelleen kohti vappua.

Sää on viikonloppuna epävakainen ja Suomeen vaikuttaa matalapaine, joka tuo mukanaan sateita.

Tänään torstaina etelästä saapuvat sateet tulevat aluksi vetenä, mutta muuttuvat rännäksi illan aikana. Sateet painottuvat aluksi itään, mutta ensi yön aikana painopiste siirtyy lännemmäksi, kertoo Ylen meteorologi Elias Paakkanen.

Matalapaineeseen liittyviä sateita saadaan myös perjantaina ja lauantaina

Perjantaina iltapäivällä sataa räntää maan keskivaiheilla ja lännessä. Etelässä ja idässä sade on vähäisempää, pohjoisessa on poutaa.

Sää on koleaa, ja päivälämpötilat koko maassa ovat noin viiden asteen vaiheilla. Sateisilla alueilla voidaan jäädä yhteen tai kahteen asteeseen.

Lauantaina matalapaine jää edelleen Suomen ylle. Aamulla voi sataa räntää ja lunta maan etelä ja keskiosissa. Iltapäivällä sade muuttuu vedeksi. Lapissa sade tulee lumena myös päiväsaikaan.

Myös lauantaina päivälämpötilat ovat viiden asteen vaiheilla. Lauantai-iltana sää selkenee etelässä, ja siellä voidaan päästä nauttimaan ilta-auringostakin.

Sunnuntaina lämpenee, ja vappuviikolle odotettavissa parempaa säätä

Sunnuntai on koko maassa selvästi lämpöisempi päivä, ja silloin päästään yli kymmenen lämpöasteen ainakin etelässä ja lännessä. Pohjoisessa on vielä kylmempää.

Ensi viikolla säätila lämpenee selvästi, ja jos pilvinen sää pysyy poissa ja on aurinkoista, on vappuaattona mahdollista nauttia etelässä jopa lähes 20 asteen lämpötiloista. Pilviselläkin säällä voidaan päästä yli 13 asteeseen.

Jaa.
Exit mobile version