torstai, 9 toukokuun

Timo Vornanen (ps.) toimi poliisina ennen valintaansa kansanedustajaksi. Itä-Suomen poliisipäällikkö ei osaa sanoa, onko Vornasen virka-ase varmasti palautettu.

Antti Laakso,

Laura Kosonen

Itä-Suomen poliisilaitoksen poliisipäällikkö Samppa Holopainen ei osaa sanoa varmuudella, onko kansanedustaja Timo Vornasen (ps.) virka-ase palautettu poliisilaitokselle vai ei.

– Varmuudella en voi asiaa kommentoida. Olen tällä hetkellä vuosilomalla. Pitäisin kuitenkin epätodennäköisenä, että hänellä olisi ollut käytössään virka-ase, Holopainen sanoo.

Holopaisen mukaan asiaa ei pystytä tarkistamaan viikonlopun aikana. Hänellä ei ole tietoa Vornasen mahdollisista siviiliaseista.

Aseet kerätään normaalisti pois

Holopainen oli poliisina työskennelleen Vornasen esimies, ennen kuin tämä valittiin kansanedustajaksi viime eduskuntavaaleissa.

Poliisin normaalin käytännön mukaan virka-ase ja virkamerkki kerätään pois, jos virkavapaa kestää yli kolme kuukautta. Näin ollen Vornasella ei pitäisi olla virka-asetta hallussaan.

Epäily ampumavälikohtauksesta

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kertoi eilen Ylelle, että hänen saamansa tiedon mukaan puolueen kansanedustaja Vornanen on ollut osallisena torstain ja perjantain välisenä yönä Helsingissä tapahtuneessa välikohtauksessa, johon liittyy ampuma-ase.

Iltalehden tietojen mukaan Vornanen olisi pidätetty. Seiska-lehden mukaan Vornasta epäillään törkeästä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta.

Seiska kertoo, että kaksi kansanedustajaa oli viettämässä iltaa Helsingin keskustassa. Toinen heistä olisi ampunut luvallisella aseella yökerhosta poistumisen jälkeen.

Yle ei ole tavoittanut Vornasta kommentoimaan asiaa.

Paluu poliisiksi riippuu tapahtumien kulusta

Timo Vornanen kertoo nettisivuillaan tehneensä suurimman osan virkaurastaan poliisin kenttätehtävissä. Lisäksi hän on toiminut poliisissa työturvallisuuskouluttajana 22 vuoden ajan.

Poliisipäällikkö Samppa Holopainen ei vielä osaa sanoa, miten mahdollinen rikosepäily vaikuttaa Vornasen virkaan poliisissa. Hän korostaa, että vielä on liian aikaista arvioida seurauksia.

Virkamiesoikeudellinen harkinta voi alkaa vasta, kun selviää, mitä on tapahtunut. Vornasen kansanedustajuus ei vaikuta harkintaan, vaan se voidaan aloittaa myös virkavapaan aikana.

Mahdollisia seuraamuksia ovat huomautus, varoitus, määräaikainen virasta pidättäminen ja virasta erottaminen. Asiasta päättää aikanaan Itä-Suomen poliisipäällikkö.

Jaa.
Exit mobile version