torstai, 2 toukokuun

Ketkä lähtevät kisaamaan Anna-Maja Henrikssonin jälkeen RKP:n puheenjohtajan paikasta? Yle kerää reaktiot tähän juttuun.

Puheenjohtajakisa RKP:ssa on käynnistynyt. Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Anders Adlercreutz kertoo olevansa käytettävissä RKP:n puheenjohtajaksi. Hänen mielestään on puolueen etu, että uusi puheenjohtaja valitaan kesäkuun puoluekokouksessa.

– Erityisesti tässä tilanteessa, kun epävarmuutta on ollut aika paljon, niin kenttäväki ansaitsee selkeän vastauksen: olen käytettävissä. Puolue kaipaa nyt vakautta.

RKP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Henrik Wickström ja puolueen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Otto Andersson kertovat harkitsevansa vakavasti puolueen puheenjohtajakisaan lähtemistä.

Liikunta- urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist kertoo, että yhteydenottoja on tullut paljon, mutta tällä hetkellä hän tyytyy toteamaan: ”parempi kun ei koskaan sano ei koskaan”

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kertoi tänään tiistaina, ettei hae jatkoa puolueen johdossa.

Wickström aikoo kertoa päätöksestään maaliskuussa.

– Teen nyt asiassa vakavan harkinnan ja palaan sitten asiaan.

Andersson kertoo saaneensa viime aikoina hyvin paljon kannustusta eri puolilta kaikista piireistä.

– Tulen lähiaikoina kertomaan, mikä lopullinen päätökseni on. Olen hyvin kiitollinen ja iloinen kannustuksesta jota tähän mennessä on tullut, hän sanoo.

RKP:n puoluekokous järjestetään 14.-16. kesäkuuta.

RKP:n tilanne herätti kentän

Wickström haluaa kiittää Henrikssonia tämän puolueen eteen tekemästä työstä, mutta pitää puheenjohtajan tämänpäiväistä päätöstä ymmärrettävänä.

Puoluekentältä on tullut Wickströmin mukaan puheenjohtajan aikeista ristiriitaista palautetta.

Wickströmin mielestä puheenjohtajan valinta pitäisi tehdä jo kesäkuun puoluekokouksessa, eikä ylimääräisessä kokouksessa syksyllä.

Andersson ei ota kantaa, kumpi ajankohta olisi valinnalle parempi.

– Etenkin tällaisessa tilanteessa, kun on ollut hyvin paljon keskustelua puolueen kannatukseen liittyen, pitää kuulla herkällä korvalla mitä meidän jäsenet haluavat, Andersson kertoo.

Aiemmin tänä vuonna Henriksson kertoi asettuvansa ehdolle eurovaaleissa, mutta ei kommentoinut jatkoaan puolueen johdossa.

Hän kertoi kuitenkin jatkavansa puolueen puheenjohtajana vaaleihin saakka.

– Uskon, että Henrikssonilla on ollut halu toimia, niin kuin hän itse on katsonut, että on puolueen parhaaksi. Mutta viime aikoina on syntynyt keskustelua RKP:n tilanteesta, ja se on myös herättänyt erilaisia näkemyksiä kentältä, Wickström sanoo.

Hän huomauttaa, että Henriksson on eurovaaleissa puolueelle merkittävä ehdokas, ja hänen toivotaan kykenevän käymään myös valtakunnallinen kampanja, joka luonnollisesti syö resursseja.

– Huomioiden myös se haastava tilanne, joka meillä on hallituksessa, koska julkisen talouden tilanne on heikentynyt siitä, miltä se näytti hallitusneuvottelujen yhteydessä. Eli haasteita tässä kohtaa löytyy, Wickström sanoo.

Jaa.
Exit mobile version