maanantai, 6 toukokuun

Runsaasti julkista tukea saanut yritys päätyi lopettamaan toimintansa, koska tarvittavaa lisärahoitusta ei saatu.

Lieksassa bioöljyjalostamoa pyörittävä Green Fuel Nordic hakeutuu konkurssiin. Yhtiö jätti konkurssihakemukset Pohjois-Karjalan käräjäoikeuteen maanantaina.

Konkurssiin haetaan sekä emoyhtiötä että Lieksan jalostamosta vastaavaa GFN Lieksa oy:tä. Toimitusjohtaja Antti Wilkmanin mukaan ratkaisuun johti kustannusten noususta johtunut kannattamattomuus.

Green Fuel Nordic haki lokakuun alussa yrityssaneeraukseen, joka ei tuottanut toivottua tulosta. Toiminnan jatko olisi vaatinut lisärahoitusta, jota yhtiö ei onnistunut keräämään. Wilkmanin mukaan neuvotteluja käytiin sekä ulkomaisten että kotimaisten tahojen kanssa.

Konkurssi johtaa Wilkmanin mukaan irtisanomisiin. Yhtiöillä on yhteensä 21 työntekijää.

Green Fuel Nordicin liikeideana oli bioöljyn valmistaminen metsäteollisuuden sivuvirroista, kuten hakkeesta ja sahanpurusta. Yhtiöllä on Lieksassa noin 25 miljoonaa euroa maksanut tuotantolaitos, jonka toiminta on ollut pysähdyksissä jo kauan.

Green Fuel Nordic on saanut toimintaansa miljoonia euroja julkista tukea vuosien varrella. Yhtiö suunnitteli bioöljyjalostamoa myös Iisalmeen.

Jaa.
Exit mobile version