perjantai, 3 toukokuun

Boeing-yhtiö on ollut suurissa vaikeuksissa jo pitkään sen koneiden ongelmien vuoksi.

Yhdysvalloissa Boeing-lentokonejätin 737-mallisessa koneessa ilmeni epäily moottoripalosta torstaina, minkä takia lento Texasista Los Angelesiin keskeytettiin.

Boeing-yhtiö kertoi AFP:lle sähköpostitse perjantaina, että Southwest Airlinesin operoima lento keskeytti lentoonlähdön, kun lennon henkilökunta sai tiedon ”mahdollisesta ongelmasta moottorissa”.

Paikallisen pelastusviranomaisen sosiaaliseen mediaan julkaisemassa viestissä kerrottiin, ettei kukaan loukkaantunut. Kyse oli tulipalosta yhdessä koneen moottoreista.

Boeing on ollut laajoissa ongelmissa koneiden turvallisuuden takia. Muun muassa yhtiön toimitusjohtaja David Calhoun kertoi siirtyvänsä pois tehtävästään vuodenvaihteessa.

Boeingin pitkään jatkuneet ongelmat kärjistyivät tammikuussa, kun yhtiön 737 Max 9 -mallisen koneen rungosta irtosi osa Alaska Airlinesin lennolla. Lentokone teki hätälaskun ammottava aukko kyljessään.

Boeingin osakkeen arvo on ollut laskussa tammikuun tapahtumien jälkeen. Yhdysvaltain kansallinen ilmailuviranomainen FAA, Yhdysvaltojen kansallinen liikenneturvallisuuselin NTSB ja Yhdysvaltain oikeusministeriö ovat kukin aloittaneet erilliset selvitykset Boeingin toiminnasta.

Calhoun ei ota vastaan kannustinpalkkiota

Väistyvä toimitusjohtaja Calhoun kirjoitti viestissään henkilökunnalle, että Alaska Airlinesin onnettomuus on Boeingille vedenjakaja. Calhoun sanoi, että yhtiön on sitouduttava turvallisuuteen ja laatuun yhtiön joka tasolla.

Uutistoimisto AFP kertoi perjantaina, että Calhoun oli kieltäytynyt mahdollisesta 2,8 miljoonan dollarin bonuksesta vuodelta 2023 johtuen Alaska Airlinesin onnettomuudesta.

– Alaska Airlinesin onnettomuuden jälkeen Calhoun kieltäytyi vuosittaisesta kannustinpalkkiosta, ja hallitus kunnioitti tätä pyyntöä, Boeing sanoi tiedotteessaan.

Calhounin lopullinen tili viime vuodelta oli kaikkinensa noin 33 miljoonaa euroa.

Calhoun aloitti toimitusjohtajana vuonna 2020, jolloin kaksi yhtiön 737 Max -konetta oli joutunut onnettomuuteen.

Lähteet: AFP, AP

Jaa.
Exit mobile version