lauantai, 11 toukokuun

Päärooleissa nähdään Caleb Landry Jones ja kaksinkertainen Oscar-voittaja Christopher Waltz. Landry Jones näyttelee kreivi Draculan roolin.

Ranskalaisohjaaja Luc Bessonin uutta Dracula-elokuvaa kuvataan parhaillaan Suomen Lapissa, uutisoi yhdysvaltalaismedia Collider. Suomessa asiasta kertoo elokuvalehti Episodi.

Colliderin haastattelussa ohjaaja kertoo kuvausten alkaneen hiljattain ja kestävän todennäköisesti heinäkuulle saakka. Päärooleissa nähdään yhdysvaltalaisnäyttelijä Caleb Landry Jones ja kaksinkertainen Oscar-voittaja Christopher Waltz.

Elokuva tuo uudelleen valkokankaalle Bram Stokerin kauhuklassikon kreivi Draculasta, Romanian Transilvaniassa asuvasta vampyyristä. Alkuperäisestä romaanista on tehty useita elokuvasovituksia.

Kreivi Draculan roolissa nähtävä Landry Jones opettelee parhaillaan romanialaista aksenttia rooliaan varten, Collider kertoo. Waltzin roolista ei vielä annettu vihiä. Mediatietojen perusteella ei myöskään selviä, missä päin Lappia elokuvaa tarkalleen kuvataan.

”Kaikkien aikojen rakkaustarina”

Ohjaaja Luc Bessonin mukaan häntä viehätti klassikkotarinassa sen romanttinen puoli.

Esimerkiksi vuoden 1992 filmatisoinnissa Bram Stokerin Dracula kreivi kaipaa vuosisatoja sitten kuollutta vaimoaan, ja matkustaa tämän kaksoisolennon perässä Transilvaniasta Lontooseen.

– Minulle kirjan kiinnostavin osa on mies, joka odottaa satoja ja satoja vuosia, koska hän haluaa nähdä vaimonsa uudelleen. Minulle se on kaikkien aikojen rakkaustarina, Besson sanoi Colliderin haastattelussa.

Besson arvioi elokuvan valmistuvan todennäköisesti ensi vuonna.

Ranskalaisen Bessonin tunnetuimpia elokuvia ovat esimerkiksi Leon (1994) ja The Fifth ElementPuuttuva tekijä (1997).

Tulevan elokuvan kreivi Draculana nähtävä Landry Jones muistetaan muun muassa elokuvista X-Men: First Class (2011) ja Get Out (2017).

Toisessa pääroolissa nähtävä Christopher Waltz on palkittu parhaan miessivuosan Oscar-palkinnoilla elokuvista Django Unchained (2012) ja Kunniattomat paskiaiset (2009).

Bessonin Dracula ei ole ensimmäinen eikä varmasti viimeinen teos, joka hakee visuaalista ilmettään Suomesta. Suomessa kuvattavien kansainvälisten elokuvien määrä on hurjassa kasvussa. Etenkin Lappi kuvauskohteena kiinnostaa elokuvantekijöitä.

Esimerkiksi viime vuonna Inarissa kuvattiin Applen tieteistrilleriä Constellation. Sarja toi Lappiin yli 200 elokuva-alan ammattilaista ja on todennäköisesti kallein sarja tai elokuva, jota on kuvattu Suomessa.

Juttua korjattu 1.4.2024 kello 17:08: Korjattu jutun alkupuolelta Bram Stokerin alkuperäiskirjan juonikuvausta. Kohdassa kuvailtiin alun perin virheellisesti aiemman Dracula-elokuvan juonta, josta kirjan juoni kuitenkin osin poikkeaa.

Jaa.
Exit mobile version