lauantai, 4 toukokuun

Hittiohjelman kulisseissa langetettiin murhatuomio päivää sarjan julkaisun jälkeen, uutisoi muun muassa BBC.

Netflixin 3 Body Problem -scifi-sarja on todistetusti hitti. Se nousi heti katseltujen sarjojen kärkeen 11 miljoonalla katselukerralla neljän ensimmäisen päivänsä aikana.

Sarja perustuu kiinalaisen Liu Cixinin kirjatrilogiaan Muistoja planeetta Maasta, jonka ensimmäinen osa The Three-Body Problem ilmestyi vuonna 2008.

Sarja kertoo avaruusolioiden ja ihmisten kohtaamisesta Kiinan kulttuurivallankumouksesta aina nykypäivään ja tulevaisuuteen asti.

3 Body Problem on tuonut Kiinaan poikkeuksellista huomiota myös siihen liittyvien tosielämän tapahtumien takia. Yksi sarjan syntymän avainhenkilöistä tuomittiin kuolemaan vain päivä sarjan julkaisun jälkeen, ja rikoksessa oli kyse juuri 3 Body Problemin julkaisuoikeuksista, BBC kertoo.

Murhasta tuomittu Xu Yao oli lakimies, joka työskenteli 3 Body Problem -sarjan filmatisointioikeudet omistavalle Yoozoo Games -yritykselle. Shanghailaisen tuomioistuimen mukaan hän murhasi yrityksen perustajan Lin Qin joulukuussa 2020. Yritys oli sopinut The Three-Body Problem -kirjan televisioadaptaatiosta Netflixin kanssa muutama kuukausi aikaisemmin syksyllä 2020.

Xu oli työskennellyt yrityksessä vuodesta 2017 asti. BBC:n mukaan Xu ajautui riitoihin Linin kanssa sen jälkeen, kun scifi-sarjan Netflix-adaptaatiosta sovittiin syksyllä 2020. BBC:n mukaan Li siirsi Xun työtehtäviä muille ja syrjäytti Xun liiketoiminnan vastuuhenkilönä.

Lin hakeutui sairaalaan huonovointisuuden takia joulukuussa. BBC:n mukaan Lin oireet johtuivat myrkytyksestä, jonka Lin sai syötyään Xun tälle antamia ravintolisiä.

Lin kuoli myrkytykseen kymmenen päivän päästä joulupäivänä 2020. Hän oli kuollessaan 39-vuotias.

Poliisi otti Xun kiinni myrkytysepäilystä jo ennen kuin Lin menehtyi, 18. joulukuuta, The New York Times kertoo. Lehden mukaan 43-vuotias Xu oli testannut erilaisia myrkkyjä pienillä eläimillä ennen kuin hän alkoi myrkyttää useita juomia toimistollaan ja murhasi lopulta Linin.

Murha käsiteltiin oikeudessa maaliskuun lopulla. Shanghaissa pidetyssä oikeudenkäynnissä selvisi, että neljä muutakin Yoozoon työntekijää sairastui Xun myrkyttämistä juomista. He selvisivät kuitenkin myrkytysoireista hengissä.

3 Body Problem on yksi Netflixin kalleimmista projekteista 160 miljoonan dollarin hintalapullaan. Alun perin Yoozoo Gamesin oli tarkoitus muuttaa tarina kuuden elokuvan sarjaksi. Yritys omistaa oikeudet myös viime vuonna Kiinassa ilmestyneeseen Three-Body -televisiosarjaan ja on tehnyt aiemmin esimerkiksi Game of Thronesiin perustuvan videopelin.

Jaa.
Exit mobile version