keskiviikko, 8 toukokuun

Ylen haastattelemien osakkaiden mielestä areenan myyntiprosessi pitäisi saada nyt nopeasti etenemään ja halli käyttöön.

Helsingin areenan mahdollinen pakkolunastusprosessi ei ilahduta pienosakkaita.

Keskiviikkona järjestettiin Helsinki Halli Oy:n yhtiökokous, jossa käsiteltiin esityslistan mukaan sääntömääräisiä ja muita asioita. Yle oli paikalla haastattelemassa kokoukseen osallistuneita.

Jarmo Hyökyvaara kertoo, että hän on omistanut areenasta tuolin 28 vuotta, mutta osallistui vasta nyt ensimmäistä kertaa yhtiökokoukseen. Hänet toi paikalle poikkeuksellisen tilanteen herättämä kiinnostus ja halu nähdä, että asiassa tapahtuisi jotain.

Tilinpäätöksen ja taseen läpikäynnin jälkeen yhtiökokouksessa olikin keskusteltu venäläisten oligarkkien mahdollisista areenakaupoista.

– Osapuolet ovat lähellä toisiaan, mutta tarkkaa tietoa siitä, onko olemassa yksimielisyys kaupasta ja kaikki muut edellytykset sen toteutumiselle, ei selkeästi sanottu, kertoo Hyökyvaara.

Niin ikään kokouksessa ollut Tapio Tuohino kertoo, että hän oli paikalla edustamassa aition hallista omistavaa Paras osaaminen yhdessä -yhdistystä, jonka puheenjohtajana hän myös toimii.

– Kauppojen kerrottiin olevan vireillä ja annettiin ymmärtää, että oligarkit olisivat halukkaita ja valmiita myymään osuutensa, mutta byrokratia on esteenä. Näin siis sanottiin, mutta emme tiedä, onko se totta, hän toteaa.

Hän arvioi, että kokouksessa oli yli sata ihmistä. Määrä oli hänen mukaansa suurin piirtein sama vuosi sitten.

Osakkaat toivovat hoppua myyntiprosessiin

Molempien haastateltavien mielestä areenan myyntiprosessi pitäisi saada nyt nopeasti etenemään ja halli käyttöön. Jo pari vuotta kestänyt tilanne turhauttaa suuresti hallin osakkaita.

– Täällä pitäisi olla tapahtumia joka päivälle. Helsingille ja Suomelle tämä on äärimmäisen huono tilanne, sanoo Hyökyvaara.

Tuohino harmittelee sitä, että kaikki isommat tilaisuudet menevät Tampereelle.

Haastateltavat toivoisivat, että kauppa toteutuisi vapaaehtoisuuden pohjalta, koska se olisi nopein ja helpoin tapa saada halli käyttöön.

Pakkolunastusprosessiin liittyy Tuohinon mukaan juridisia ongelmia. Myös Hyökyvaara suhtautuu siihen varauksellisesti ja arvelee, että se kohtelisi pienomistajia kaltoin.

– Yhtiöhän lakkaisi käytännössä olemasta eli areena pitäisi yhtiöittää uudestaan ja hankkia uudet osakkeenomistajat. En oikein uskalla nähdä vaihtoehtoa, jossa pakkolunastetaan, Hyökyvaara sanoo.

Jaa.
Exit mobile version