torstai, 9 toukokuun

Pääsiäisviikko lisää autoilua ja polttoaineen kulutusta. Nesteen asemilla on häiriöitä, toiset jatkavat toimintaansa normaalisti.

Polttoaineyhtiö Neste kertoi tiistaina, että öljytuotealan lakko vaikeuttaa sen polttoainetoimituksia. Polttoaineen saatavuudessa voi yhtiön mukaan olla hankaluuksia lähipäivinä.

Samaan aikaan moni miettii viikonlopun pitkien pyhien lomareissuja ja sukulaisvierailuja.

Kysyimme Suomen muilta polttoaineketjuilta arviota, onko bensa- ja dieselautoilijoilla syytä huoleen pääsiäisajalle.

SEO

Suomalaisen Energiaosuuskunnan (SEO) asemat saavat polttoaineen Nesteeltä. Toimitusjohtaja Arto Viljanen kertoi keskiviikkoaamuna, ettei hänen tietoonsa ole tullut, että asemilta olisi tällä hetkellä polttoaine loppumassa.

– Mutta tässä on vielä pääsiäiseen pari päivää aikaa, Viljanen lisää sivulauseella.

Lakot ovat jatkuneet kolmannelle viikolle, ja niitä jatketaan ainakin viikolla. Viljanen kertoo, että polttoainehäiriöt voivat jatkua lakkojen loputtuakin, koska polttoaineen kuljettaminen asemille vie aikansa.

SEO:n eteläisimmät asemat olivat viikko sitten pinteessä, kun polttoainetäydennyksiä ei tullut. Asemat joutuivat odottamaan täydennyksiä seuraavalle viikolle.

Teboil

Teboilin markkinointi- ja viestintäjohtaja Toni Flyckt kertoo viestillä yhtiöllä riittävän polttoainetta pääsiäisen yli kaikilla asemilla. Arvio ensi viikon tilanteesta tehdään ennen pääsiäispyhiä, mutta merkkejä polttoaineen loppumisesta ei ole nyt näköpiirissä.

ST1 ja Shell

ST1:n polttoainesaatavuuteen lakko ei ole vaikuttanut merkittävästi. Yhtiö päivitti keskiviikkona lakkoa koskevan verkkotiedotteensa, jossa se kertoo polttonesteiden saatavuuden olevan asemilla hyvä ja että polttonestelogistiikka toimii edelleen normaalisti.

Tilanne on stabiili myös ST1:n omistaman Shellin asemilla.

ABC

Myös ABC:n asemilta löytyy menovettä. Syy vahvaan tilanteeseen on sama kuin ST1:llä.

Ketjujen polttoainelogistiikasta vastaa pohjoismainen Neot-hankintayhtiö. Sen toimittamasta polttoaineesta suuri osa tulee yhtiön verkkosivujen mukaan ST1:n jalostamolta Ruotsin Göteborgista.

– Neot hoitaa meille niin terminaali- kuin maantiekuljetukset. Logistiikkaputken osalta olemme omavaraisia. Tästä syystä ketjujen tilanteet ovat erilaisia, ABC:n ketjujohtaja Harri Tuomaala kertoo.

Tuomaalan mukaan polttoaineen loppumisen pelossa ei ole tarvetta rajoittaa pääsiäisen ajan autoilua.

– ABC-ketjun osalta asiakkaiden ei tarvitse olla huolissaan, meillä polttoaineen saatavuus on hyvä joka puolella Suomea, Tuomaala sanoo.

Jaa.
Exit mobile version