torstai, 9 toukokuun

Eilen julkaistussa EK:n ohjelmassa esitettiin EU- ja Nato-rahoituksen keskittämistä itäiseen Suomeen ja erityistalousalueen perustamista.

Etelä-Savon maakuntajohtaja Pentti Mäkinen on tyytyväinen Elinkeinoelämän Keskusliiton kasaamaan Itä-Suomen elinvoimapakettiin.

EK esittää eilen julkaisemassaan ohjelmassa muun muassa erityistalousalueen perustamista Itä-Suomen kuuteen maakuntaan. Syynä ovat erityisesti Itä-Suomeen viime vuosina kohdistuneet taloudelliset vastoinkäymiset.

– Tällaiset erityistalousalueet ovat olleet Suomessa aikaisemmin aika tavalla pois agendalta. Tilanne on nyt niin poikkeuksellinen, että poikkeuksellisia keinojakin kannattaa miettiä, Mäkinen toteaa.

Ohjelmassa on yhtäläisyyksiä myös Itä-Suomen maakuntaliittojen omiin tavoitteisiin.

EK esittää ohjelmassaan Nato- ja EU-rahoituksen keskittämistä itäiseen Suomeen. Mäkinen pelkää, että Itä-Suomi voisi muutoin pudota muun maan kelkasta.

– Turvallisuuteen liittyvät kysymykset ovat vieneet Itä-Suomessa uskoa tulevaisuuteen. Turvallisuuskysymys on aika iso edellytys yritysten investoinneille ja työntekijöiden saamiselle.

Myös EK:n huoli alueen liikenneyhteyksistä ja muusta saavutettavuudesta jaetaan maakunnissa. Etenkin raaka-aineiden kuljettamisen kapasiteetti on Mäkisen mielestä heikoilla.

Hallitukselta odotetaan toimia Itä-Suomen aseman parantamiseen jo huhtikuun kehysriihessä. EK:n ohjelmaa luetaan Mäkisen arvion mukaan tarkasti myös hallituksen pöydässä.

Jaa.
Exit mobile version