torstai, 9 toukokuun

Luotettavaa tieteellistä tietoa urheilulajien tervellisyydestä on ollut tähän asti hyvin vähän.

Monet ihmiset harrastavat liikuntaa, jotta voisivat hyvin. Luotettavaa tieteellistä tietoa urheilulajien tervellisyydestä on ollut kuitenkin hyvin vähän.

Monikansallinen tutkijaryhmä on nyt selvittänyt, mitä tieteellistä näyttöä on. Tutkijat löysivät viisi eri urheilulajia, joiden harrastamisella on tutkitusti merkittäviä myönteisiä vaikutuksia fyysiseen terveyteen.

Asiasta kertoo UKK-instituutti.

1. Jalkapallo

Jalkapallon pelaaminen tuotti terveyshyötyjä kehon koostumukseen, veren rasvoihin, sokeriaineenvaihduntaan, verenkiertoelimistön toimintaan levossa, hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoon, luun terveyteen sekä koko vartalon voimantuottoon.

2. Käsipallo

Käsipallo toi terveyshyötyjä kehon koostumuksessa ja hengitys- ja verenkiertoelimistön kunnossa.

3. Juoksu

Juoksuharrastus paransi kehon koostumusta, verenkiertoelimistön toimintaa levossa sekä hengitys- ja verenkiertoelimistön kuntoa. Lisäksi harrastus oli yhteydessä kokonaiskuolleisuuden, verenkieroelimistön kuolleisuuden ja syöpäkuolleisuuden alenemiseen.

4. Pyöräily

Pyöräilyharrastus oli yhteydessä kokonaiskuolleisuuden, verenkiertoelimistön kuolleisuuden ja syöpäkuolleisuuden sekä sepelvaltimosairastuvuuden alenemiseen.

5. Uinti

Uintiharrastus paransi kehon koostumusta ja veren rasvoja. Lisäksi harrastus oli yhteydessä kokonaiskuolleisuuden alenemiseen.

Monilla muillakin liikuntalajeilla on tietenkin terveyshyötyjä, mutta näistä viidestä löytyi eniten tieteellistä tutkimusta.

Jaa.
Exit mobile version