torstai, 9 toukokuun

Pietarsaaren ja Raaseporin yöpäivystykset saivat jatkaa kielellisten oikeuksien turvaamisen perusteella. Myös Pohjanmaan hyvinvointialue harkitsi syksyllä itse Pietarsaaren päivystyksen sulkemista.

Sairaaloiden ja ympärivuorokautisten päivystysten tarvetta selvittänyt sosiaali- ja terveysministeriön virkatyöryhmä olisi säästänyt muita yöpäivystyksiä Raaseporin ja Pietarsaaren sijaan.

Näin olisi mahdollisesti tehty, jos asiaa olisi arvioitu puhtaasti kävijämäärien perusteella, sanoo ohjausryhmän puheenjohtaja Anna Cantell-Forsbom uutistoimisto STT:lle.

Hallitus päätti osana kehysriihen säästöpäätöksiä, että perusterveydenhuollon yöpäivystys loppuu viidessä eri kaupungissa. Päivystys jatkuu Pietarsaaressa ja Raaseporissa, kuten myös Ivalossa ja Kuusamossa.

Työryhmä olisi tiukimmassa versiossaan ollut valmis lopettamaan yöpäivystykset muualta paitsi Ivalosta ja Kuusamosta.

Hallituksen päätöksessä Raaseporin ja Pietarsaaren yöpäivystysten säilyttämistä perusteltiin kielellisten oikeuksien turvaamisella.

Pietarsaaren yöpäivystyksen lakkauttamista harkittiin syksyllä myös osana Pohjanmaan hyvinvointialueen säästöpakettia.

Virkamiehet vetivät esityksenä kuitenkin pois keskusteltuaan aluevaltuuston kanssa ja runsaan asukaspalautteen johdosta. Tällöin laskettiin, että yöpäivystyksestä leikkaaminen olisi tuonut kaikkian noin 400 000 euron säästöt yhdeksässä kuukaudessa.

Lisää: Malmin yöpäivystys jatkuu Pietarsaaressa – asukaspalautteessa kyseenalaistettiin sulkemisesta koituvat säästöt

Jaa.
Exit mobile version