torstai, 9 toukokuun

Tänään Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat kohtaa Viron. Kenttä ja huolella kasvatettu nurmi ovat valmiina iltaa varten.

Olympiastadionin nurmea on hoidettu huolella jo helmikuusta alkaen illan ottelua varten. Kenttämestarit työskentelivät pitkiä päiviä ja energialaskut paisuivat.

Kentän lämmitykseen ja ruohon kasvattamiseen lämpölamppujen avulla on kulunut rahaa ja sähköä. Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande arvioi Ylelle eilen, että nurmen kunnossapitoon on mennyt noin 100 000 euroa.

Nyt nurmi on valmis, ja Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajat kohtaa stadionilla Viron.

Palloliiton tapahtumapäällikkö Antti Vanhalan mukaan uusi nurmi kelpaa ottelualustaksi. Nurmi on saanut hyväksynnän myös Euroopan jalkapalloliitto Uefalta.

– Hyvää työtä on kenttähenkilöstö tehnyt. Talviolosuhteissa on saatu nurmi näinkin hyvään kuntoon, vaikka se ei täydellisessä kunnossa olekaan.

Vanhala kertoo, että Uefan kanssa on viestitelty jo useita viikkoja ennen ottelua. Heille on lähetetty esimerkiksi kuvia, joiden avulla Uefan kenttäkonsultit ovat seuranneet nurmen kasvua.

Lipunmyynti on ollut vähäistä viimeisen häviön jälkeen

Tänään Helsingissä on satanut lunta, mutta Vanhalan mukaan illan pelisää näyttää kuitenkin hyvältä.

Euroopan jalkapalloliiton mukaan Suomessa voi nykyään pelata maajoukkuepelejä myös marraskuussa ja maaliskuussa.

– Pyrimme siihen, että saisimme vältettyä talvikuukausina pelatut ottelut. Varsinkin maaliskuu on olosuhteiden puolesta haastava.

Huuhkajat hävisi viime viikolla Walesille maalein 1–4. Tappio vaikutti tämäniltaisen ottelun lipunmyyntiin, sillä Huuhkajilla ei enää ole mahdollisuutta EM-kisapaikkaan. Illan ottelu Viroa vastaan on panokseton.

– Aika vähäistä rehellisesti sanoen on ollut lipunmyynti Wales-ottelun jälkeen.

Vanhalan mukaan lippuja on silti myyty ihan hyvä määrä. Tiistai-iltapäivällä lippuja oli myyty noin 15 000 kappaletta.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue Huuhkajien peli Viroa vastaan alkaa kello 19.

Suora lähetys TV2:ssa, Yle Areenassa ja Ylen verkkosivuilla kello 18.25 alkaen.

Jaa.
Exit mobile version